Lümanda seeniorid taotlesid usinalt ID-kaarte

Lümanda seeniorid taotlesid usinalt ID-kaarte

ID-KAART KOJU KÄTTE: Heino Laht allkirjastab Arda-Maiga Raissi valvsa pilgu all dokumendi taotlemise avaldust. Foto: Sander Ilvest

Lümanda seenioride seltsing korraldas eile Lümanda kultuurimajas järjekordse koosviibimise, kus suuremat sagimist ja elevust tekitas uue ID-kaardi taotlemise võimalus.

Seltsingu eestvedaja Lea Isupi sõnul kogunevad nad kultuurimajas tegelikult iga kuu teisel teisipäeval ning seltsingu liikmetele on kehtestatud range vanusepiirang. Nooremaid kui pensioniealised nad enda hulka ei võta, kinnitas Isup.

Kui eelmisel kuul räägiti kokkusaamisel mälust ehk vananemisega seotud mäluprobleemidest, siis seekord tutvustas maanõunik Enno Pildre kokkutulnutele viie valla ühist jäätmekäitlusprojekti ning vallavanem Jaanika Tiitson võttis kokku terviseprojekti “Tervise teeviit 2012” tulemused. Seltsingu juht kinnitas, et huvi selliste loengute vastu on suur. On ju tegemist igapäevaelus vajalike teemadega.

Kohvi ja kringliga märgiti ära kuue novembris sündinud seltsinguliikme sünnipäevad.

Samal ajal said soovijad kõrval asuvas vallavolikogu saalis anda avaldusi ID-kaardi taotlemiseks. Kohal oli ka fotograaf Andi Roost, kes ID-kaardi jaoks fotosid tegi.

Politsei- ja piirivalveameti Lääne prefektuuri kodakondsus- ja migratsioonibüroo Kuressaare teeninduse vanema Arda-Maiga Raissi sõnul oli ID-kaardi taotlejaid eile Lümandas üle neljakümne. Neist kuus inimest olid Kihelkonna vallast. Raissi kinnitusel jõuavad dokumendid inimesteni kuu aja pärast.

Seltsingu juht Isup rääkis seltsingu tegemistest veel seda, et detsembris valmistatakse Maire Murekase juhendamisel ühiselt jõulukaarte, aga jaanuaris tuleb neile külla Tõnu Ots ehk legendaarne doktor Noorman, kes pajatab seenioridele kortsude tekkimise teemal. Etteruttavalt võib öelda, et kortsud pidada tekkima naermisest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 260 korda, sh täna 1)