Kooride päev toob kokku üle kahesaja laulja

Laupäeval Taritus ja Lümandas peetaval maakonna kooride päeval osalejad lasevad häältel kõlada Taritu uue laululava avamistseremoonial ning õpivad juubelilaulupeo tarvis kirjutatud teost “Muinasvärav”.

Rahvakultuurispetsialist Krista Lemberi andmeil osaleb koorilaupäeval 18 koori ligi 250 lauljaga.

Muusikat täis päev saab alguse Taritu laululava piduliku avamisega maakonna kooride osavõtul. Kõlavad K. A. Hermanni “Oh laula ja hõiska”, K. A. Hermanni “Kungla rahvas” ja P. Sarapiku “Ta lendab mesipuu poole”. Pärast avatseremooniat algab Lümanda kultuurimajas aga koolitus mentor Raul Talmari juhendamisel – õpitakse ühendkooridele mõeldud laulu “Muinasvärav”, mille autor Aare Kruusimäe on kirjutanud maakonna juubelilaulupeoks.

“Uus laul nõuab palju tööd ja õpiaeg kulub ära,” leidis Krista Lember.

Õhtule paneb punkti vokaalansambli Häälemaa kontsert.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 356 korda, sh täna 1)