“Eestlanna Pariisis” populaarsuselt kolmas

Kuigi saarlasest filmimehe Ilmar Raagi linateost “Eestlanna Pariisis” vaatas Kuressaare Teatrikinos suur hulk publikut, jäid rekordid löömata.

Kuressaare linnateatri direktori asetäitja Aarne Mägi sõnul sai “Eestlanna Pariisis” vaadatavuse poolest tubli tulemuse – läbi aegade kolmanda koha.

Siiski ei suutnud Raagi film troonilt tõugata teatrimajas 2007. aastal näidatud dokumentaalfilmi “Laulev revolutsioon”, mida käis vaatamas 1887 inimest.

Teisel kohal on publiku hulga poolest “Seenelkäik” 847 külastajaga. Raagi film jäi sellele napilt alla – 841 külastajat.

“Kui Kuressaares on 14 000 elanikku, siis on seda filmi näinud ju tugev viis protsenti,” rehkendas Mägi.

Teatrikino tegutseb aastast 2007. “Toona oli vaatajate üldine arv üle kahe tuhande, mis ei olnud sugugi kehv näitaja, arvestades seda, et rentisime tehnikat,” leidis Mägi. “Praegu on asjad edasi arenenud ja mul on hea meel, et inimesed on hakanud siia teed leidma, käies vaatamas ka dokfilme.”

Vaatajate muljeid “Eestlannast Pariisis”

Tiia Rihvk, Pihtla algkool-lasteaia klassiõpetaja:
Minule väga meeldis. See oli armas film, voolas rahulikult ega jäänud kuskil toppama, nagu eesti filmiga vahel juhtub. Sain häid emotsioone ja olin näitlejate mänguga väga rahul. Ma ei olnud Laine Mägi ülesastumisi näitlejana kuigi palju näinud. Selles filmis jättis ta suurepärase mulje. Prantslannast rääkimata. Olin kinost lahkudes väga heas filmimeeleolus.

Aarne Mägi, Kuressaare linnateatri direktori asetäitja loomealal:
Sümpaatne mulje jäi. Mulle meeldivad nii-öelda euroopalikud temporütmid, kus näitlejale on antud võimalus mängida, mitte ei lahendata kõike montaažilaua taga. Mulle meeldib vaadata nii laval kui ka filmis, milleks näitlejad on suutelised. Paraku paljudes filmides seda ei näe. Pigem toodetakse kiire montaažiga action’i-laadseid filme. Seetõttu mulle meeldiski, et “Eestlanna Pariisis” oli – kuidas seda nüüd öeldagi – seisundifilm. Mina jäin nähtuga rahule. Tean, et selle filmi sünd oli keerukas ja raske protsess. Seetõttu on mul väga hea meel, et see lugu lõpuks valmis sai.

Tõnis Kipper, raadio- ja teatrimees:
Üle hulga aja üks eesti film, mida ei ole piinlik vaadata. Eks ma olen end sundinud neid aeg-ajalt vaatama.
“Eestlanna Pariisis” oli ilus – väga head näitlejatööd, ka kõrvalosad. Ita Ever teeb väga ilusa rolli, samuti Helle Kuningas. Ja muidugi Laine Mägi, kes ei jää Moreau’le üldse alla. Loodan, et Euroopas ka nüüd keegi märkab teda – äkki saab sealt veel kuskil tööd. Inimesed käisid seda filmi peaaegu püstijalu vaatamas.
Tiina Loki arvamusega, et tegu oli nõrga filmiga, ma nõustuda ei saa. Mine tea, äkki oli see hoopis hea reklaaminipp. Kui PÖFF-il selliseid filme näeksin, oleks mul hea meel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 255 korda, sh täna 1)