Andree Põlluäär sai Soomes teeneteplaadi (3)

Novembri alguses Turu merepäästekeskuses toimunud tänuüritusel andis Lääne-Soome merepäästekeskuse rannavalve ülem Jukka Savolainen saarlasele Andree Põlluäärele merehätta sattunud inimeste päästmise eest üle piirivalveameti pronksist teeneteplaadi.

“Väga uhke tunne on,” ütles Andree Põlluäär Saarte Häälele, lisades, et suurt rõõmu teeb talle see, et naaberriigis ei hinnata ainult oma kaasmaalasi, vaid tunnustatakse ka eestlasi.

Teeneteplaadi sai kokku neli inimest: Andree ja tema soomlasest sõber ning ühe teise sündmuse asjaosalistest isa ja poeg.

Andree Põlluäär on Soomes elanud ja töötanud kaks ja pool aastat. Küsimusele, kas tal on plaanis millalgi Eestisse naasta, vastas Andree, et salasoov kodumaale tagasi tulla on olemas, aga praeguse seisuga ta seda lähiaastatel siiski teha ei plaani.

Tänuüritusele oli Andree kutsutud koos lähedastega. Pärast teeneteplaadi üleandmist korraldatud suupistelauas sai iga päästja rääkida oma loo. Seejärel korraldati ringkäik merepäästekeskuses ning räägiti üksipulgi lahti, kuidas laekuvad teated, kuidas neid keskuses registreeritakse ja kuidas toimub päästeoperatsioonide organiseerimine.

Andree Põlluäär aitas maikuus Soomes Naantali lähedal uppumissurmast päästa kaks meest, kes olid paadiga madalikule sõitnud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 688 korda, sh täna 1)