Statistika näitab Saaremaa turistide arvu vähenemist (4)

Statistikaameti andmetel ööbis Eestis selle aasta üheksa kuuga rekordilised 2,2 miljonit sise- ja välisturisti, mis on 4 protsenti enam, kui eelmisel aastal sama aja jooksul. Saaremaal nii hästi ei läinud.

Jaanuarist septembrini registreeriti Saare maakonnas 223 725 ööbimist. Aasta tagasi oli sama näitaja 243 240. Kuressaare turismiinfokeskuse juhataja Karmen Paju sõnul ei kajasta see arv päris kindlasti Saaremaa külastajate koguarvu. Tegemist on tasulises majutuses ööbinud külastajate arvuga, millele lisanduvad sõprade-tuttavate juures ööbijad, kruiisituristid ja jahtlaevadega Saaremaale saabujad.

Kui uurida statistikaameti andmeid, siis nende kohaselt tabas eriti suur langus Saaremaad juulis, mis on traditsiooniliselt põhiline puhkusekuu. Ööbimiste arv kasvas ainult jaanuaris ja sedagi vaid 32 ööbimise võrra.

Karmen Paju tunnistas, et kuigi Eestit külastavate välismaalaste arv on statistika andmetel märkimisväärselt kasvanud, jõuavad turistid Tallinna kõrval Eesti teistesse piirkondadesse aeglasemalt. Oma osa on seejuures kindlasti mänginud suvine vilets ilm. Lisaks on turistid väga hinnatundlikud. “Veel on turismi kitsaskohad meie vähene tuntus ja turismitoodete ühekülgsus,” lisas Paju.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 628 korda, sh täna 1)