Politseimajja tunginud mees sai tingimisi karistuse (2)

Kuressaare kohtumajas karistati kümne kuu pikkuse tingimisi vangistusega 28-aastast meest, kes tänavu suvel politseimaja ukse lõhkus, majja sisse murdis ja ametnikke solvas.

Süüdistuse järgi lõhkus Virko Vahter 8. juulil kell 7 hommikul Kuressaares Lossi tänaval asuva politseijaoskonna ukseklaasi ja tungis omavoliliselt majja. Vahter solvas seal viibinud politseijaoskonna komissari, sõimates teda kui võimuesindajat, solvates politseiametnikku ning tema au ja väärikust. Kurjategija peeti samal päeval kinni ning tal tuli kaks päeva trellide taga veeta.

Kohus tunnistas Vahteri süüdi nii omavolilises sissetungis kui ka võimuesindaja solvamises ning mõistis talle kümne kuu pikkuse tingimisi vangistuse 18-kuulise katseajaga. Lisaks tuleb tal maksta 435 eurot sundraha.

Mees on ka varem sarnase kuriteo eest kohtu ees seisnud, mullu detsembris sõimas ta Mustjala vallas teda korrale kutsuma tulnud politseiametnikku. Selle kuriteo eest mõistis kohus talle tänavu märtsis 564 euro suuruse rahalise karistuse.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 478 korda, sh täna 1)