Aasta isa on Tarmo Tool (FOTOD) (13)

Aasta isa on Tarmo Tool

AASTA ISA PEREGA: Vasakult vanem poeg Delari, pojapoeg Rasmus, abikaasa Ülle, aasta isa Tarmo, tütar Delis ja noorem poeg Den Tarmo. Foto: Sander Ilvest

Saaremaa naiskodukaitsjate eile välja kuulutatud Saaremaa aasta isa 2012 on tema laste sõnul maailma parim isa. Eriline ja lihtne.

“Tal on alati aega oma pere jaoks. Aega armastada ja hinnata ning hoida oma lapsi ning see teebki ta eriliseks,” sõnas Tarmo Tooli tütar Delis.

“Alati on ju kiire, ning tihti me kas ei julge või ei oska oma lähedastele öelda, kui olulised nad meile on. Täna on see päev, kui meil on aega seista oma isa ees ja öelda, et ta on meile väga tähtis,” rääkis Delis, seistes koos oma vendade Delari ja Den Tarmoga Kuressaare linnuse kapiitlisaalis oma vanemate ees.

Need Delise aasta isa 2012 tänuüritusel öeldud sõnad tõid pisara silma nii saalisolijaile kui ka aasta isale.

Naiskodukaitse Saaremaa ringkonna esinaine Raili Nõgu ütles oma kõnes, et mõnikord on isad jäänud veidi tahaplaanile. Selle näiteks on seegi, et kui omavalitsused tunnustavad emadepäeval emasid, siis ei tea Nõgu oma sõnul ühtegi omavalitsust, kes valiks aasta isa.

Naiskodukaitsjad ja kodutütred kinkisid aasta isale omaõmmeldud lapiteki.

Tarmo Tooli koduvalla, Leisi volikogu esimees Andrus Kandima tunnistas, et tal on väga hea meel, et lõpuks ometi on Leisi vallast leitud tõeline isa. Kandima luges ette sõnu, mida olid kirjutanud kõik vallavalitsuse töötajad Tarmo Tooli kohta kaardile, mis talle üle anti.

Kaardi keskel on suur ring ja sõnad “mees nagu orkester”. Selle ümber on palju häid iseloomustusi nagu laulumees, tantsumees, tordimeister, tubli talunik, väga tubli muruniidukijuht, kuldsete kätega ja tegudega mees jne.

Aasta isa Tarmo Tooli olid õnnitlema tulnud ka Saare maavanem Kaido Kaasik, aasta isa 2011 Aare Martinson, riigikogu liige Urve Tiidus ja teisedki. Üritusele lisasid pidulikkust muusikaõpetajate Laine Sepa ja Malle Veske õpilased.

Saare maakonna aasta isa valiti juba kuuendat korda. Aasta isa ja aasta ema valimise algataja oli Saaremaa naiskodukaitsjate kauaaegne esinaine, varalahkunud Rita Loel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 3 274 korda, sh täna 1)