“Meite Muhu pätitegu” jõudis mardilaadale

“Meite Muhu pätitegu” jõudis mardilaadale

MUHULASTE KÄSITÖÖKOGEMUSTE EDASTAJA: Muhu põhikooli kunstiõpetaja Anu Kabur on muhulaste käsitöötraditsioonid raamatuisse raiunud. Foto: erakogu

Eile hommikul jõudis trükisoojalt Saku suurhalli mardilaadale, mida ka käsitööliste laulupeoks kutsutakse, Muhu põhikooli kunstiõpetaja Anu Kaburi koostatud 64-leheküljeline raamat “Meite Muhu pätitegu”.

Kirjastuse Saarakiri ilmutatud teoses annab autor ülevaate pätikandmise ajaloost ja moejoontest-stiilidest. Trükises on ka pätiteemalist huumorit, mis muhulaste ütlemistest ja juttudest välja nopitud. On palju ilusaid pätipilte, mustrijooniseid ja tegemise õpetusi nii pildis kui ka sõnas.

“Muhu käsitöö varasalv tundub olevat ammendamatu ja ka selles raamatukeses on palju uut ja põnevat. Loodan, et raamat on käsitöö-, rahvakunsti- ja ajaloohuvilisele väikene maiuspala,” võttis autor “pätiteo” lühidalt kokku.

“Meite Muhu pätitegu” on Anu Kaburile kui käsitööraamatute koostajale juba mitmes trükis. Kaks aastat tagasi ilmus 400-leheküljeline “Meite Muhu mustrid”, autorid Anu Kabur, Anu Pink ja Mai Meriste. Äsjailmunud raamatu koostanud Kabur on eraldi trükistes “Meite Muhu meistrite mustrid” huviliste ette toonud Mihkli Linda, Palmi Eevi, Jaagutoa Riina ja Liiva Jüri Iisa käsitööalase tegevuse.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 581 korda, sh täna 1)