Ema: veidi nohust last on mugavam viia lasteaeda (4)

Ema veidi nohust last on mugavam viia lasteaeda

MÕELDA TULEB LAIEMALT: Ristiku lasteaia tervishoiutöötaja Angela Siinori (vasakul) ja direktori Monika Talistu sõnul võib lapse nohu välja ravimata jätmine kaasa tuua tüsistusi. Foto: Sander Ilvest

Lapsevanemate otsus viia nohune laps lasteaeda seab ohtu ka tema kaaslaste tervise ning võib lapsele endale tulevikus tõsiseid tüsistusi tekitada.

“Nohu pole mingi haigus! See läheb ise üle.” Sellist arvamust võib kuulda üsna tihti. Siiski on nohused lapsed lasteaedades pidev murekoht. Lapsevanemate säärast käitumist võib seletada ehk teadmatusega, kohatise hoolimatusega, kuid ka sooviga töötasust mitte ilma jääda või ei taheta niigi pingelisel tööturul endale probleeme tekitada. Hirm tööst ilmajäämise või ülemuse “viltuvaatamise” ees on üsna suur.

Nii on mugav

“Kui nohu on algusjärgus ja nina ainult kinni, oleme küll lapse lasteaeda viinud,” ütles Saarte Häälele Pille (nimi muudetud – toim), lisades, et vahel läheb selline nohu üsna kergesti üle. “Päris tilkuva ninaga lapse oleme ikka koju jätnud.”
Samas tõdes nüüd juba lasteaiaeast väljas oleva lapse ema, et isegi nohualgega lapse lasteaeda viimine ei ole teiste laste suhtes aus.

“Miks ma seda tegin? Aga sellepärast, et nii on mugav. Ei häiri elurütmi,” oli ta aus ning küsis ka, et kes maksab kinni selle osa, mis nohuse lapsega kodus olijal töötasust saamata jääb. “Ja kui liiga palju puudud, hakkab tööandja äkki viltu vaatama.”

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 724 korda, sh täna 1)