Ralli õnnetus tõi kaasa kriminaalmenetluse (3)

Lääne ringkonnaprokuratuur alustas kriminaalmenetlust oktoobri keskel Saaremaa rallil juhtunud õnnetuse uurimiseks, et selgitada välja, kas oli eksimusi kiiruskatse ohutuse tagamisel.

Prokuratuur uurib Saaremaa rallil Kaugatuma kiiruskatsel 13. oktoobril juhtunud õnnetust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb raske tervisekahjustuse tekitamist ettevaatamatusest, teatas Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja BNS-ile.

Esmalt uuris juhtunut ralli oma õnnetusekomisjon, kes edastas oma materjalid Eesti autospordiliidu rallikomiteele. Rallikomitee vaagis kõiki materjale, ent avalikkusele pole oma järeldusi esitatud. Saarte Hääl palus eile materjalide viibimise põhjuste kohta kommentaari ka ralli pressiesindajalt Margus Kiiverilt, kes vastas, et kuna algatatud on kriminaaluurimine, siis nemad enam kommentaare ja materjale jagada ei tohi.

Samas oli varem teada, et politsei otsustab oma uurimise alustamise pärast ralli oma komisjoni materjalidega tutvumist.
Saaremaa ralli Kaugatuma kiiruskatse käigus sõitis Venemaa piloot Jevgeni Rogov Mitsubishi Lanceriga Lassi kurvis rajalt välja otsa seal seisnud sõidukile, mille kastis olid pealtvaatajad.

Õnnetuses sai vigastada kuus inimest, neist üks raskelt.

Õnnetuses kõige raskemini viga saanud läti noormehe otsustasid meedikud helikopteriga Tallinna Põhja-Eesti regionaalhaiglasse toimetada. Hiljem saadeti ta edasisele ravile Lätimaale.

Karistusseadustik näeb raske tervisekahjustuse ettevaatamatusest tekitamise eest ette rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistuse. Kui ettevaatamatusest on raske tervisekahjustus tekitatud kahele või enamale inimesele, näeb karistusseadustik ette kuni kolmeaastase vangistuse.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 346 korda, sh täna 1)