Rahandusministeerium kinnitab Kuressaare linna laenuvõimet

Eelmisel nädalal jõudis ajakirjandusse uudis, et Kuressaare linna tänavavalgustuse uuendamise projekt võib löögi alla sattuda, kuna linn ei ole võimeline kaasrahastamise tarbeks laenu võtma. Juba siis lükkas Kuressaare linnapea Mati Mäetalu selle väite ümber, öeldes, et ajakirjandusel olevad andmed linna laenukoormuse kohta on vananenud.

Nimelt ei tohi omavalitsuse laenukoormus olla üle 60% antud aasta eelarve tuludest. Aastaks 2014, kui laenuvõtmine kõne alla tuleb, on praegu veel üle 60% olev laenukoormus Mäetalu kinnitusel kõvasti alla nõutud piiri langenud.

Nüüd kinnitas ka rahandusministeerium, et aastaks 2014 on Kuressaare laenuvõimekus igal juhul lubatud normi piires.

Kahtluse all olid ka sama projektiga seotud Paide ja Keila laenukoormused ning nende puhul rahandusministeerium Kuressaarega võrdset optimistlikku väljavaadet ei kinnitanud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 160 korda, sh täna 1)