Maavanem algatas uue traditsiooni (FOTOD) (10)

Maavanem algatas uue traditsiooni

TÄNU TEHTU EEST: Enim silma paistnud noorsootöötaja 2012 Inga Teär surub kätt aasta koostöö tiitli pälvinud ettevõtmise eestvedajal Kaisa Massol. Nende vahel maavanem Kaido Kaasik, taamal Saare maakonna haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Raivo Peeters. Foto: Sander Ilvest

Saare maavanem Kaido Kaasik avaldas eile tänu parimatele noortele kultuuri-, spordi- ja noorsootöö tegijatele ja nende juhendajatele.

“Me alustame täiesti uue üritusega, mida varem ei ole olnud, ja loodame, et sellest saab traditsioon,” ütles tervituskõnes Saare maakonna haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Raivo Peeters.

Vastuvõtule oli kutsutud 130 üldhariduskoolide parimat õpilast ja nende juhendajat, kes on saavutanud silmapaistvaid tulemusi üleriigilistel ja rahvusvahelistel konkurssidel, festivalidel ja võistlustel taidluses, kunsti-, käsitöö ja spordivaldkonnas.

Kaasik tõdes, et maakonnas on väga palju valdkondi, mis on jäänud tähelepanu alt välja.

“Meil Saaremaal on väga rikkalik kultuuri-, noorsoo- ja spordielu, mis võib-olla igapäevaselt nii väga silma ei paista,” märkis Kaasik, lisades, et seekordne pidulik kokkusaamine on ühtlasi ka aasta kokkuvõtete tegemise ja mõtete vahetamise aeg.

Suure aplausi saatel astus saali üllatuskülaline, tippsportlane Gerd Kanter, kes rääkis oma tegemistest ja jagas kogemusi, kuidas ta elus nii kaugele jõudnud on.

“Kui üks uks sulgub, avaneb kusagil aken,” lausus Kanter, kelle sõnul ei tea kunagi ette, milliseid võimalusi elu tuua võib. “Mõelge positiivselt ja unistage suurelt!” oli kokkuvõtvalt Kanteri sõnum noortele.

Meeleolu lõid pidulikul üritusel Kuressaare muusikakooli õpilased ja õpetajad. Koosviibimine jätkus suupistete ja tordiga.

Enim silma paistnud noorsootöötaja aastal 2012 on Inga Teär

Noorsootöö valdkonnas kuulutati välja kolm konkurssi. Enim silma paistnud noorsootöötaja 2012 tiitli pälvis maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna nõunik Inga Teär, kes alustas Saare maavalitsuses 1999. aastal alaealiste komisjoni sekretärina ja aastast 2003 ka noorsootöö spetsialistina.

“Töökohta vahest veel vahetama ei pea. Teed kogu aeg, aga iial ei tea, kas teed hästi,” ütles Inga Teär Saarte Häälele, lisades, et nüüd tundub, et on midagi tehtud ka. Kõige positiivsemaks impulsiks pidas Teär noorsootöö juures tegutsemist koos mõnusate ja koostöövalmite inimestega. “Ükskõik mis idee tuleb, alati leidub neid, kes tulevad asjaga kaasa,” tähendas ta.

Kategoorias “Aasta tegu” osutus tiitli võitjaks I vabariiklikud kodutütarde kooliolümpiamängud, mida korraldasid Merle Kivi ja Lii Vanem.

Aasta koostööks tunnistati noorte rahvusvaheline filmitegemise projekt Young Baltic Narratives. Koostöö algataja ja eestvedaja oli Kaisa Masso MTÜ-st Kinobuss. MTÜ Kinobuss eestvedamisel on aastatel 2010–2012 korraldatud Muhu noortele ja õpetajatele mitmeid filmitegemise koolitusi ja töötubasid. Partnerid oli Muhu noortekeskus ja Muhu põhikool.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 713 korda, sh täna 1)