Taksonduse hiilgeajad on möödas

Taksonduse hiilgeajad on möödas

AEGA SURNUKS LÖÖMAS: Kliente oodates veedab staažikas taksojuht Rein Talistu tihtilugu aega mõne hea raamatu seltsis. Seekord on talle lugemislusti pakkumas Mart Laari raamat. Foto: Sander Ilvest

Et viimastel nädalatel seisavad ja, mis seal salata, ka sõidavad Kuressaare tänavatel Saarte Hääle logoga taksod, otsustasime uurida, kuidas õigupoolest elavad praegusel ajal linna taksojuhid ning palju neid üldse veel on.

Tallinna tänava taksopeatuses seisvast taksost leidsime Rein Talistu, kes kliente oodates parajasti Mart Laari raamatut luges. Rein Talistu alustas taksoga sõitmist juba 1987. aastal. Tõsi küll, siis teenindas ta oma Žiguli 05-ga kliente nii-öelda mustalt. 1988. aastast on ta aga täiesti ametlikult taksojuhiametit pidanud.

Tollal, kui Talistu alustas, oli Saaremaa autobaasil ühtekokku 22 Volgat, mis taksoteenust osutasid. Kui autobaas hakkas lagunema, oli nii mõnigi mees kiidelnud, et tal on nii palju varuosi garaažinurgas, et võib elu lõpuni vabalt taksot sõita. Paraku ongi tollased taksojuhid nüüd enamasti manalamehed.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 931 korda, sh täna 1)