Saarte koostöökogu oma otsusest ei taganenud

Saarte koostöökogu oma otsusest ei taganenudEile Georg Ots Spa Hotellis toimunud Saarte koostöökogu üldkoosolek kinnitas oma 12. juuni üldkoosoleku otsused. See oli märgiline otsus, kuna teatavasti esitas AS Mõntu Sadam (SKK liige) Pärnu maakohtule hagi Saar-te koostöökogu vastu, nõudes eelmise üldkoosoleku otsuste tühisuse tuvastamist. Hagi puudutab SKK juunis toimunud üldkoosoleku toimumise õigustühisuse määramist. Juunikuisel koosolekul valiti ka SKK uus juhatus.

“Eelmise üldkoosoleku otsuste kinnitamine on seadusest tulenev võimalus anda seisukoht vaidlusaluses küsimuses. Seekordne üldkoosolek jäi toonastele otsustele kindlaks. Üldkoosolek on jäänud oma seisukohtade juurde ja selles mõttes saame rahulikult edasi töötada. Kohtuasi käib oma rada pidi. Selles ei ole midagi eriskummalist,” märkis SKK tegevjuht Koit Kelder (fotol).

Üldkoosoleku päevakorras oli ka halduslepingu sõlmimise taotluse esitamine PRIA-le.

“Siiamaani oli koostöökogude tegevusvaldkond lihtsalt õiguslikult määratlemata. Edaspidi tegeleme samade asjadega, millega siiani, aga nüüd juba vastava lepingu alusel,” selgitas Koit Kelder.

Üheks tähtsamaks aruteluteemaks pidas SKK tegevjuht uue strateegia algatamist Euroopa Liidu programmiperioodiks 2014–2020. “Rääkisime strateegia koostamise põhimõtetest. Teeme algust strateegia rakendamise analüüsiga ja kui juba saame selles osas uut teavet anda, siis läheme üldkoosoleku ette, et konkreetselt otsustada, kuidas ja mis suunas edasi minna,” ütles Koit Kelder.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 545 korda, sh täna 1)