Juubelit tähistava ametikooli vilistlane sai väärika stipendiumi (FOTOD) (3)

Juubelit tähistava ametikooli vilistlane sai väärika stipendiumi

TUHAT EUROT TUBLIMALE: Eilsel juubeliaktusel andis väärika stipendiumi Andres Talgile üle OÜ Saarte Investeering juhatuse liige Tullio Liblik. Foto: Sander Ilvest

Kuressaare ametikooli eile pärastlõunal toimunud 90. sünnipäeva kontsertaktusel anti üle ka stipendium ühele oma erialal edasi õppivale tublile vilistlasele.

Konkursi käigus laekus ametikooli lõpetanutelt ühtekokku 15 sooviavaldust stipendiumi saamiseks, kuid 1000-eurone stipp läks sedakorda Andres Talgile, kes on lõpetanud ametikoolis kivi- ja betoonkonstruktsioonide ehituse eriala. Õpinguid jätkab Talk Tallinna tehnikakõrgkoolis hoonete ehituse erialal. Muuhulgas töötab ta kohalikus ettevõttes DP Projektbüroo OÜ projekteerijana.

Ametikooli teabejuhi Taavi Tuisu andmeil on Andres Talgi tööandja iseloomustanud teda kui õpi- ja teadmistejanulist töötajat, kellel jääb töö kõrvalt aega pidada ka ehitusalast blogi, koostada firma kodulehte ja pühenduda pereelule. Lisaks rõhutanud tööandja, et ametikoolis lõpetatud eriala on andnud Andresele korraliku hariduse ja vajalikud teadmised projekteerimise valdkonnas töötamiseks.

Stipendiumi üleandmine otsustati märtsis, kui Saarte Investeering OÜ juhatuse liige Tullio Liblik ja Kuressaare ametikooli direktor Neeme Rand allkirjastasid sellekohase koostööleppe.

Aktusel peetud kõnes rõõmustas ametikooli direktor Neeme Rand selle üle, et sõltumata riigikorrast, valitsevast parteist või õpilaste päritolust on ametikoolis osatud ajada meretagust asja, seades prioriteediks noorte elus hakkama saamise ja kasvatades neist tublisid tööinimesi. Rand märkis, et kui inimene jõuab oma 90. eluaasta verstapostini, ei saa ta olla kindel, kas tulemas on ka 100. ja 110. verstapost. “Mina koolijuhina usun, et ametikoolil on ees nii 100. kui ka 110.!”

Rand tõi välja, et kooliuuendustest rääkijad on kirjeldanud tulevikukooli kui vaid virtuaalset kooslust. Tema sellesse oma kinnitusel aga ei usu, et praktilisi töövõtteid on võimalik omandada vaid virtuaalsel teel. “Kuna inimene on sotsiaalne olevus ja innovatsioon sotsiaalne nähtus, ei saa olla toredamat tegevust aeg-ajalt koolipinki istumisest,” leidis direktor.

Kontsertaktusele Kuressaare spordikeskuses olid kutsutud ametikooli õpilased, töötajad ja koostööpartnerid ettevõtetest, asutustest ja partnerkoolidest.

 

Kuressaare ametikool 90

Kuressaare ametikool on üks 30 riiklikust kutseõppeasutusest. Oma ligi 1000 õpilasega tasemeõppes ning 1000 õppuriga täiendus- ja ümberõppe kursustel aastas ollakse suuruselt keskmiste seas.

Õppetöö on jaotatud 8 õppesuunda ning toimub 15 õppekavarühmas kokku 58 riiklikult registreeritud õppekaval. Lisaks on hulk kooli tasemel kinnitatud lühemaid õppekavu kursuste tarvis.

2012. aastasse jäävad lisaks suurele juubelile ka mitmed väiksemad tähtpäevad. Tänavu täitus nt pideva käsitööõpetuse algusest ametikoolis 30 aastat. Juulis möödus 20 aastat restorani Kass avamisest, mis oli esimene õpperestoran Eesti kutseõppeasutuses. 20 aastat on möödas ka Upa põllutöökooli asutamisest.

Ametikool on aastatel 2004–2012 saanud investeeringuteks kokku 6 174 559 eurot, sellest nn teisel perioodil (2007–2013) ligi 3 miljonit eurot. Rahastamisotsuse saanud projekte on olnud 13, valminud on kaks uusehitist, lisaks õpilaskodu laiendus ja Upa õppetöökodade hoone juurdeehitised. Renoveeritud on praktiliselt kõik olemasolevad hooned.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 113 korda, sh täna 1)