Kuressaare linnas uuendatakse torustikke (3)

kuressaare linnas uuendatakse torustikke

POSITIIVSED UUDISED: Ain Saaremäel rõõmustab, et arvestatav jupp Kuressaare linna torustikke saab järgmisel aastal uuendatud. Foto: Sander Ilvest

Sel sügisel on Saarte Hääl korduvalt kirjutanud üleujutustest Kuressaare linna tänavatel. Vähemalt mõnel pool pole peagi enam tarvis üleujutust peljata.

Nimelt sai Kuressaare Veevärk uputuste lugudele positiivse jätkuna oktoobri keskel viimaks lisarahastamisotsuse Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi projektile, mille käigus uuendatakse tänavatorustikke kuuel linnatänaval.

Kuressaare Veevärk AS-i juhatuse liige Ain Saaremäel ütles, et täies pikkuses renoveeritakse ligi kilomeetri pikkune Pärna tänav. Lisaks vee-, kanalisatsiooni- ja sajuveetorustikele viiakse maa sisse ka Elioni ja Eesti Energia kaablid ning uuendatakse tänavavalgustus. Väiksemas mahus uuendatakse torustikke Ranna, Lootsi, Allee, Raudtee ja Kitsal tänaval ning Marientali teel.

Projekti kogumaksumus on 1,76 miljonit eurot. Sellest 128 000 eurot annab Kuressaare linnavalitsus sajuveesüsteemide rajamiseks. Omaosaluse katteks võtab firma laenu keskkonnainvesteeringute keskusest.

Saaremäel rõhutas, et mainitud tänavad valiti välja, arvestades torustike üldist vanust ja hetkeolukorda ning lekete arvu neis piirkondades. Pärna tänaval otsustati tööd korraga ära teha, arvestades tänava kitsust. “Loomulikult tuleb nende piirkondade inimestel tööde tegemise ajal mõningaid ebameeldivusi taluda,” tõdes Saaremäel. “Aga vähemalt Pärna tänava elanike elukeskkond peaks järgmise aasta augustiks küll tunduvalt paremaks muutuma,” oli ta kindel.

Ain Saaremäel lisas, et sama projekti raames on juba uuendatud 39 veevarustuse siiberkaevu. Unimäe veepuhastusjaam saab lähiajal uue, 2000 m3 mahutava puhastatud vee mahuti. “Kuressaare linn tarbib ööpäevas maksimaalselt 2500 m3 puhast vett,” täpsustas Saaremäel. Lisaks vahetati välja 7 kilomeetri ulatuses toorveetorustikke puurkaevudest veepuhastusjaamani. Veepuhastusjaama hoone ise sai uue katuse, soojustuse ja välisilme. Linna reoveepumplates uuendati sisseseaded ja Pika tänava pumpla külge ehitati remondiboks.

Kõik projektiga seotud tööd on planeeritud lõpetada 2013. aasta augusti lõpuks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 646 korda, sh täna 1)