Kudjape kalmistule viiv tee läbib uuenduskuuri (4)

Kudjape kalmistule viiv tee läbib uuenduskuuri

VÕIDUJOOKS ILMAGA: Teehöövlijuht Urmas Kivi saab töödejuhataja Kaupo Laaneselt juhtnööre tee silumiseks. Foto: Sander Ilvest

Novembri lõpuks peaks saama täiesti uue katte Kudjape kalmistu ja prügila juurde viiv tee.

Seni sagivad seal edasi ja tagasi suured teetöömasinad ja inimesed, kes lähevad surnuaiale oma lähedaste haudadele, peavad arvestama ebameeldivustega.

Tee-ehitustöid tegeva firma AS Level töödejuhataja Kaupo Laanese sõnul ilmnes proovipuuraukude tulemusel, et senine teekate on paigaldatud otse huumusekihile. “Sellest oli ka tingitud vana prügilatee auklik asfaltkate,” märkis Laanes.
Tööde käigus eemaldati lisaks vanale asfaldikihile ka teealune mullaga segatud pinnas umbes 70 sentimeetri sügavuselt.

Seejärel täideti teealune pind kruusaga, mille peale pärast tihendamist laotatakse killustik ja seejärel kaks kihti asfalti. “Lõpptulemus peaks igati kannatama prügiautode raskust,” väitis töödejuhataja. Sel aastal kaetakse tee kindlasti killustikuga. Asfaldipanek sõltub aga ilmast, sest tööde tegemise ajal peab termomeeter näitama plusskraade.

Et tee muutub laiemaks ja saab senisest kindlasti ka siledam, leidis töödejuhataja, et ebameeldivused seoses teetöödega tuleb inimestel lihtsalt ära kannatada. “Näiteks hingedepäeval lõpetasime töö juba pärastlõunal, sest jalgratastega poris suurte masinate vahel ukerdavaid vanainimesi oli valus vaadata,” ütles Laanes, viidates sellele, et hoolimata tähtajast ei saa inimesi unustada.

Tee saab uue katte seoses suletud Kudjape prügila rekonstrueerimistöödega, mida rahastab Euroopa Liidu ühtekuuluvusfond. Tööde tellija on Saaremaa Prügila OÜ. Rekonstrueeritava teelõigu pikkus on 1,8 kilomeetrit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 851 korda, sh täna 1)