Juhtkiri: Siidikäppade põlvkond? (4)

Nii nagu juba aastasadu, kui mitte -tuhandeid on leitud, et noored on hukas, nii kurdab ja ilmselt jääbki vanem põlvkond kurtma, et pealekasvav noor põlvkond on siidikäpad. Ei oska nad midagi teha ega tahagi. Puuduvad oskused ja – mis peamine – harjumus tööd teha.

Praegu, mil lõviosa noortest veedab aega pigem arvuti taga kui “midagi kasulikku tehes”, on kurtjate hääled muutunud eriti valjuks.

Tõdesid omavalitsuste liidudki – meie esindaja nende hulgas – oma pöördumises riigikogu sotsiaalkomisjonile, et noorte vähene aktiivsus tööturul on põhjustatud just töökasvatuse nõrkusest ja tööharjumuse puudumisest. Ehk aitavad olukorda pisutki muuta ettepandud seadusemuudatused, mis suurendaksid tööandjate huvi noortele tööd pakkuda.

“Tee tööd ja näe vaeva, siis tuleb ka armastus,” on meie kirjandusklassik Tammsaare tuntumaid ütlusi. Teoses, mida iga siidikäppadeks peetav põlvkond koolis kohustuslikus korras lugema on pidanud.

Mine tea, ehk see tööarmastus lõpuks tulebki. Ja kui mitte lausa armastus, siis vähemalt harjumus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 362 korda, sh täna 1)