FC Kuressaare peatreener: üleminekumängud olnuks liiast

FC Kuressaare peatreener üleminekumängud olnuks liiast

TULEVAL AASTAL JÄLLE: FC Kuressaare jätkab Meistriliigas ka uuel hooajal. Foto: Raul Vinni

FC Kuressaare peatreener Sergei Zamogilnõi on rahul, et tänavu kindlustati meistriliiga koht üleminekumängudeta, sest kahemänguline kadalipp oleks röövinud liialt tema ja meeskonna vaimujõudu.

Kuigi laupäevases kohtumises Tallinna Kaleviga piisas FC Kuressaarele viigist, oli Zamogilnõi süda ärev, kuni seisuni 3 : 0. “Jalgpallis võib kõik kiiresti muutuda ja oleme seda ka ise korduvalt tõestanud,” ütles ta.

“Aga kui kolmas värav penaltist ära tuli, oli selge, et seekord oleme pääsenud. Oli tõeline kergendus tõdeda, et hooaeg on lõpuks ometi normaalselt lõppenud. Veel kaks nädalat treeninguid ja kaks rasket mängu oleks kõigilt nõudnud maksimaalset vastutust. See oleks olnud aga väga raske.”

“Tegime kõik, et hooaeg kaks nädalat varem lõppeda saaks ning oleme võiduga kindlasti rahul, kuigi tegelikult tuli see palju raskemalt kui seis näitab,” sõnas saarlaste kaitsja Märten Pajunurm Soccernetile. “Arvan, et see jo-jo-klubi staatus on meilt nüüd läinud – oleme ikkagi mitu kindlat aastat kõrgliigas püsinud ja stabiilsuse saavutanud.”

Mitu korda FC Kuressaaret üleminekumängudel juhendanud treeneri Jan Važinski sõnul on need kaks novembrikuist kohtumist suuresti loterii, kus meistriliiga meeskonnal esiliiga satsi vastu suurt eelist ei ole. Igal juhul olnuks Rakvere Tarvas raske vastane.

“Sealsed poisid on meiega koos treeninud ja mänginud ning nad on väga motiveeritud,” selgitas Važinski. “Meil olnuks siiski väike eelis, sest teame nende nõrkusi rohkem ja meil on ikkagi vastavad kogemused olemas. Igal juhul on hea, et õnnestus neid mänge vältida.”

Kolm väravat ja asi korras

Laupäeval Tallinnas Kalevi staadionil mängitud meistriliiga viimase vooru kohtumine Kalevi ja FC Kuressaare vahel algas võõrustajate survega. Nad tegid järjest mitu nurgalööki, paaril korral päästis saarlased hullemast väravavaht Mihhail Lavrentjev.

“Alustasime halvasti,” tõdes Sergei Zamogilnõi. “See on millegipärast meie meeskonna viga. Ebakindlus istub sees ja seda on raske muuta. Vastane mängis ka muidugi hästi. Hea, et nad ära ei löönud.”

Mäng muutus, kui saarlaste ühel vasturünnakul Elari Valmas karistusalas maha tõmmati. Kohtuniku määratud penalti realiseeris Märten Pajunurm ja 1 : 0 eduseis lasi saarlastel hakata oma mängu mängima.

Zamogilnõi sõnul pani Kure eduseis kalevlased närvitsema ja saarlased said hakata süstima teravate kontrarünnakutega. Teisel poolajal õnnestuski Mairo Tikerberil Kalevi karistusalas pall kaitsjatelt näpata ja teha seisuks 2 : 0.

Kalevi rünnakud jätkusid ja ohtlikud pealelöögid lendasid enamuses üle värava. Saarlased kasutasid aga oskuslikult ära väljakuperemeeste hõredaks jäänud kaitseliini eksimuse, kui Andre Ilves kastis maha tõmmati. Mees läks ise ka penaltit lööma ja ei eksinud. 3 : 0 seis tähendas seda, et Kuressaare jääb meistriliigasse.

“Üldiselt läbisime hooaja ju normaalselt,” rääkis Zamogilnõi, lisades, et saavutatud kaheksas koht on igati loogiline ja väljateenitud tulemus. Samas tuli ületada palju raskusi, millest ühiselt auga välja tuldi.

“Kalender oli meie jaoks keeruline, sest pikad pausid ja teisipäevased mängud ei ole amatöörmeeskonnale,” selgitas peatreener. “See andis meil tunda just eriti suveperioodil. Hea, et poisid tundsid hooaja lõpus vastutust ja andsid endast ka treeningutel parima. Olime sügisel heas vormis, kuigi oli raske.”

Otsustamise aeg

Ta tõstis ka esile meeskonnavaimu, sest ükskõik kui raske ka poleks olnud, suudeti end vajalikul ja otsustaval hetkel kokku võtta. “Kõik tahtsid ikkagi liigasse püsima jääda,” märkis ta.

Loorberitele puhkama jääda aga ei saa. Zamogilnõi sõnul on jalgpall mäng, mis on pidevas arengus, ja järgmise sammu peab klubi tegema kompleksselt nii esindusmeeskonna kui ka kogu organisatoorse poole pealt.

“Klubi juhtkond peab nüüd hakkama meeskonna komplekteerimisel tööd tegema. Võimalikult kiirelt peaks selgeks saama, kes, kuhu, kuidas ja kellega,” lausus Sergei Zamogilnõi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 176 korda, sh täna 1)