“Oravate” agoonia jätkub (11)

Oravate agoonia jätkubKõik sillad ja teed, kust Reformierakond püüab veel meeleheitlikult valedega läbi pugeda, tunduvad nende ees suletud olevat. Mis jääb üle? Üle jääb veel peibutavate pooltõdedega manipuleerides rahvale, “sellele hallile lollile massile”, südantsoojendavalt mõju avaldada.

Loen Delfist Kaja Kallase manitsevat artiklit oma erakonna kohta “Kas Reformierakond hakkab murenema” ja mõtlen: küll oleks tore, kui sellised arusaamad ja süüdistused ehtsad oleksid, tuleneksid tõelisest vajadusest oma erakonnas muutusi esile kutsuda ja rookida sealt välja see totaalne vale, mis on juba farsi mõõtmed võtnud.

Aga ei! Tõena ma seda avaldust kahjuks päriselt võtta seni ei julge, kuni pr Kallas pole erakonnast välja visatud! Miks siis nii?

Paralleel Meikari skandaaliga

Näen siin põhimõttelist paralleeli Silver Meikari skandaaliga. Teadupärast visati Meikar ju parteiridadest välja. Seda tehti ühehäälselt ning vaid sellepärast, et ta julges kriitiliselt hinnata oma erakonna tegevust just nii, nagu teeb seda nüüd Kaja Kallas.

Meikarile heideti ette, et ennekõike oleks pidanud asjad erakonnasiseselt ära klaarima, enne kui avalikkuse ette tulla. Selle nõude vastu on aga eksinud ka Kaja Kallas. Eks näis, kui rangelt erakond sellele reageerib?!

Teiseks. “Kus oli Silver Meikar siis, kui väärtegu toime pandi?” küsisid erakonnakaaslased. Sama küsimuse võiks erakonna juhatus esitada nüüd ka Kaja Kallasele. Need suured vassimised algasid teadupärast juba kevadel. Seega oli Kallasel aega seisukohavõtuks piisavalt.

Ja kolmandaks. Praegu peaks peaministri kivistunud nägu teleekraanile ilmuma ja teatama, et Kaja Kallas on ise ennast erakonnast välja arvanud, ja lisama kindlasti, et ta ei mahu enam ühte ruumi oma võitluskaaslastega. Ootame, kas nii juhtub.

Kui Ansip kaitseb seda naeruväärset erakonna rahastamisskeemi ega näe ämma käest laenamises või suurte sularahapakkide kodus pesu vahel hoiustamises midagi erakordset, siis Kaja Kallas näeb selles piinlikku vassimist.

Kaja Kallas – uus messias?

Kes siis valetab? Kas Ansip? Ei, kus sa sellega! Tema ei tunnista oma valet ja vassimist iialgi. Loogika kohaselt jääb üle vaid Kaja Kallas kui valelik tegelane erakonnast välja arvata. Nii nagu tehti seda hiljuti Silver Meikariga, andmata isegi võimalust oma seisukohti selgitada ja seega ennast kaitsta.

Kui Kaja Kallasega ei juhtu lähiajal midagi, siis on järelikult tegemist järjekordse meeleheitliku väljapääsu otsimisega, mis ei tunne ammu enam alatuse piire.

Ometi tahab suur osa minust uskuda Kaja Kallast kui messiast, kes võiks ükskord ometi avada tõe uksed meie korrumpeerunud poliitikasse ja kes viiks meie RAHVA kui selle maa tegeliku omaniku võimule ning annaks demokraatiale selle õige mõtte ja sisu.

Väino Uibo
poliitikavaatleja

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 535 korda, sh täna 1)