Kaarma vallas tõusid lasteaiakulud (5)

Kaarma vallas on lasteaiaealiste mudilaste arv kasvanud ning lisaeelarve üheks suuremaks kuluartikliks arvestati lasteaiateenuste kulude kasv.

“No kõige suurem kulu see pole, aga arvestatava summa, 24 200 eurot planeerime sel aastal lisaeelarvest juurde,” ütles Saarte Häälele Kaarma vallavanem Margus Mägi. Ta selgitas, et kuna paljud Kaarma valla lapsed käivad teiste omavalitsuste lasteaedades, siis tuleb see summa juurde planeerida. Vallavanem selles probleemi ei näe, sest veel kallimaks läheks vallal veel ühe oma lasteaia ülalpidamine.

“Laste arv on suurenenud jah,” kinnitas ka Kaarma valla rahandusosakonna juhataja Elve Viljus, täpsustades, et Kaarma valla elanikeregistris olevatest lastest käib teiste omavalitsuste lasteaedades umbes 200 last, nendest 183 Kuressaare linna lasteaedades. Valla oma lasteaedades käib rahandusosakonna juhataja andmetel 64 last (58 Astes ja 8 Eiklas).

Viljuse sõnul ei ole lasteaia kohamaksul mingit piirmäära. Kui teise omavalitsuse koolis õppiva lapse pealt peab tasuma 69 eurot pearaha kuus, siis lasteaia kohamaksu tuleb vallal maksta 200–300 eurot lapse pealt igas kuus.

“Väikestes omavalitsustes rohkem, aga üle 200 euro on pearaha kõikides lasteaedades,” märkis Viljus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 581 korda, sh täna 1)