Jüri Kuusk: iga kriis on millegi uue algus (11)

Nn Silvergate’i skandaaliga seotud meediakajastused ja arvamusavaldused tulevad erakonnale vaid kasuks.

Leian, et see praegune olukord ei ole veel maailma lõpp. Iga kriis on millegi uue algus ja kui see aitab puhastumisele kaasa, on tegemist ju õige asjaga.

Minu poolest võinuks Silver Meikar ka parteisse jääda. Samas, arvestades organisatsiooni siseelu, siis miks peaks sinna kuuluma inimene, kes seda ussitab?

Need jutud on ju valed, et Meikar üritas listides sisearutelu teha. Tema suhtles ainult ajakirjandusväljaannetega. Läinud siis peakontori uksest sisse ja öelnud seal, et arutame õige seda asja.

Olgem ausad, erakonna rahastamisest rääkides räägitakse kolme-nelja aasta tagustest asjadest. Täna on ju rahastamine avalik. Kui midagi on vaja remontida, siis need asjad remonditakse. Sellises hüsteerias ei ole seda aga mõtet teha. Olen kindel, et tegemata see ei jää – ega rahva arvamusest saa üle rullida. Kui rahva õiglustunnet on riivatud, tuleb midagi ette võtta.

See Meikari-lugu on pisike asi kogu poliitikas, üle tähtsustatud. Reformierakonna hukust või lagunemisest ei saa siin mingil juhul rääkida. Tegelikult on see kõik üks tore protsess. Käib ju ilus demokraatlik arutelu. Keegi saab pihta, kedagi sõimatakse – mis selles tegelikult halba on? Nii asi toimibki. Asjad peavad muutuma ja muutusi on ju tulnud. Erakond peab vastama rahva ootustele. Ei saa ju jäigalt ainult oma asja ajada. See ei ole täna võimalik. Kui tahetakse olla rahvaerakond, siis tuleb vastata ühiskonna ootustele.

Olen küll pettunud, et ei räägita eelarvest ega muust tähtsast, mis mõjutab inimeste elu. Loodan, et selle kriisiga midagi muutub ja läheb paremuse poole. Midagi kindlasti muudetakse.

Lugesin Eesti Ekspressist erakonna (saarlasest – toim) asutajaliikme Olev Vaheri artiklit “Asutajaliikme avalik lahkumiskiri Reformierakonnast”. Kui märkasite, oli selles kirjas läbivaks sõnaks “mina”: mina ütlesin, et muutke seda; mina olin kõige targem; mina hoiatasin.

See näitab, et autor on milleski pettunud. Ilmselt on tegemist väga ambitsioonika inimesega, kes millegi pärast kõrvale jäeti, ja nii tema pettumus eskaleerus.

Ma ei usu, et meie maakonnaorganisatsiooni liikmed erakonnast massiliselt lahkuma hakkaksid. Saaremaal on meil väga ettevõtlikud ja tublid inimesed, kel kõigil mõistus peas. Saaremaal on tehtud palju head – mina oma viie aasta jooksul maakondliku esimehena näen ju seda. See rahavoog, mis siia riigi poolt tuleb, on ju kellegi töö.

Asja tuleb ikka edasi ajada ja leppida sellega, et praegu on poliitiline olukord selline. Ärajooksmine pole lahendus.

Jüri Kuusk
Reformierakonna maakonna-organisatsiooni esimees

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 796 korda, sh täna 1)