Träx: mitte ainult rehvid ja veljed

Träxi rehvimeestel on kibekiired päevad

MEES NAGU ORKESTER: Träx OÜ omaniku Rain Traumanni tegevus hõlmab mitut majandusvaldkonda. Träxi rehvikeskus on üks neist. Foto: Sander Ilvest

“Vigastatud rehvide seest oleme leidnud naelu, kruvisid, vintpadruni hülsse, torujuppe ja klaasikilde. Neist asjadest oleksime võinud huvitava näituse teha,” räägib Orissaares tegutseva Träxi rehvikeskuse omanik ja tegevjuht Rain Traumann.

Kõige suuremad rehvid, mis Träxist ostetud, olid 1.80–1.90 m kõrged. Üks selline frontaallaaduri rehv maksis 3000 euro ringis. Pisim rehv, mida Orissaare meistrimehed Träxis parandanud, oli neljatolline, mis invakäru alt võetud.

Aga praegu on mõistagi rehvivahetushooaeg ja selle nädala alguses polnud rehvikeskusse sugugi lihtne löögile pääseda. “Meil on nädalapikkune järjekord!” ütleb Rain Traumann viinakuu eelviimase päeva hommikul helistajale.

Mis teha, talv tuli igale poole ootamatult. Klientidele vastu tulles võtavad Träxi rehvivahetajad sel nädalal töötunde ka oma vabast ajast. See aga järjekorda eriti ei kahanda, sest üle paarikümne auto päevas ette võtta pole võimalik.
Ultramoodsad autod, kulunud rehvid

Aega kulub ka autoomanike nõustamisele. “Eks me siin soovitame klientidele topeltvelgesid. Üks komplekt suverehvide ja teine talverehvide jaoks,” sõnab Traumann, kes on tähele pannud, et autod soetatakse küll ultramoodsad, aga rehvidele ei pöörata tähelepanu ja rehvikeskusse tullakse vahel väga kulunud rehvidega.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 190 korda, sh täna 1)