Kaubamajja saabusid müügile nõukaaegsed juukseklambrid (15)

Kaubamajja saabusid müügile nõukaaegsed juukseklambrid

Foto: Sander Ilvest

Suur oli Saaremaa kaubamaja Ilumaailma töötajate üllatus, kui tellitud kauba hulgas leidus ka Eesti NSV Oru turbakombinaadis valmistatud juukseklambreid.

Kõik kenasti 10 kaupa rohelise-oranžikirjudes paberpakikestes, milliseid võis poelettidelt leida ilmselt juba paari-kümne aasta eest. Iseenesest pole juukseklambritel häda midagi – kõik on igati korralikud ja täiesti kasutatavad. Välja näevad need täpselt samasugused kui tänapäevased juustesse lükatavad klambrid. Ainult pakendid said kaubamajas tänapäevasemate vastu välja vahetatud. “Tellisime klambreid, pakendeid ei näinud, mistõttu oligi üllatus suur, kui pakendid kohale jõudes sellisteks osutusid. Klambrid ise on aga väga head,” kinnitas ostujuht Ruth Teras klambreid näidates.

Taolisi klambripakendeid pole ammu näha olnud, kuid Teras teadis öelda, et vanas Saaremaa kaubamajas oli samasuguseid küll müügil. “Selles osas pole pakenditega nagu vahepeal mingit muutust olnud,” tõdes ostujuht muiates ja lisas, et ilmselt on klambreid omal ajal lihtsalt väga palju toodetud.

Oru turbakombinaat oli Kohtla-Järvel Orul asunud Eesti NSV suuremaid turbatööstuse ettevõtteid, mis pankrotistus 1996. aastal. Põhitoodang oli kombinaadil turba-brikett, kuid toodeti ka mitmesugust laiatarbekaupa.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 601 korda, sh täna 1)