Arstiabi kättesaadavus on halvenenud (2)

Arstiabi kättesaadavus on Eestis täiskasvanud inimeste jaoks aastaga halvenenud. Kui perearsti juurde pääsemisega ja hambaravi kättesaadavusega on suuremad probleemid maal, siis eriarsti vastuvõtule pääs on raskem linnaelanikele, selgub statistikaameti neljapäeval avalikustatud andmetest.

Statistikaameti andmetel ei ole tänavu pääsenud vajadusel perearsti vastuvõtule 3,4 protsenti üle 16-aastastest Eesti elanikest, mullu oli selliseid inimesi 3 protsenti. Linnades ei saanud perearsti vastuvõtule 2,9% ja maal 4,6% inimestest. Kõige parem on olukord Lääne-Eestis, kus perearsti vastuvõtule ei pääsenud 2,1 protsenti inimestest. Kõige halvem on olukord aga Kesk-Eestis, kus tänavu ei ole perearsti vastuvõtule pääsenud 4,9 protsenti abivajajatest.

Aastaga on olukord halvenenud ka eriarstiabi kättesaadavuse osas – kui mullu ei pääsenud eriarsti juurde 6,9% soovijatest, siis tänavu 8%. Linnades pole tänavu eriarsti juurde saanud 8,6% ja maal 6,8% soovijatest. Kõige kehvem on eriarstiabi kättesaadavus Põhja-Eestis, kus tänavu pole eriarsti juurde pääsenud 10,5% soovijatest. Kõige parem olukord on Lääne-Eestis, kus eriarsti juurde pole saanud 5,1 protsenti.

Aasta jooksul on halvenenud ka hambaravi kättesaadavus, mullu ei pääsenud hambaarsti juurde 8,4%, tänavu aga 8,6% abivajajatest. Linnades ei ole tänavu saanud hambaarsti vastuvõtule 7,8% ja maal 10,4 protsenti soovijatest. Suurimad probleemid on hambaravi kättesaadavuse osas Kesk-Eestis, kus tänavu pole hambaravi saanud 13,8 protsenti abivajajatest. Kõige parem on olukord Lääne-Eestis, kus tänavu ei ole hambaravi saanud 4% seda vajanud inimestest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 633 korda, sh täna 1)