Tühja Kaarma koolimajja võib tulla vanadekodu (6)

Kaarma vallavalitsus peab võimalikuks võtta sellest õppeaastast tühjaks jäänud Kaarma koolimaja tulevikus kasutusele sotsiaalkeskusena.

Vallavanem Margus Mägi ütles, et vallas käib praegu arutelu selle üle, kui mõistlik oleks luua Kaarma koolimaja baasil sotsiaalkeskus, kus saaks ruumid vanadekodu ja hakataks pakkuma ka samasuguseid erihoolekandeteenuseid nagu pakub Randvere tööõppekeskus. Mõistagi lõpetaks sel juhul tegevuse Pähkla vanadekodu.

Hiljuti arutas sotsiaalkeskuse loomist vallavolikogu sotsiaalkomisjon, kes toetas mõtet rekonstrueerida koolihoone sotsiaalkeskuseks. Mägi sõnul arutatakse küsimust ka vallavolikogu teistes komisjonides ja kui saavutatakse üksmeel, tuleb nõu pidada ka kogukonnaga. Kui sotsiaalkeskuse loomise idee leiab toetust, on vaja otsida raha ideede elluviimiseks. Vallavanem tõdes, et vähemalt lähema kahe aasta jooksul valla eelarves sellist raha ei ole.

Kaarma sotsiaalosakonna juhataja Liida Kaare sõnul kerkis sotsiaalkeskuse loomise plaan päevakorda seetõttu, et valla vanadekodu Pähklas on ajale jalgu jäänud ning juba mitu aastat on mõeldud, kuhu vanadekodu ringi kolida. “Oleme mõelnud ka Kuressaare haiglaga pillid ühte kappi panna, aga haiglalgi ei ole praegu lihtsad ajad,” ütles Kaare.

Margus Mägi ütles, et varem on räägitud ka vallamaja kolimisest Kaarma koolimajja, kuid selle idee miinus on maja liiga kõrvaline asukoht, mis jääb põhiosa elanike liikumisteedelt kõrvale. Samas ei ole Kaarma vald saanud riigilt veel vastust, millise rendiga võivad nad olemasolevaid ruume edasi rentida. “Kui rent läheb kalliks, siis peame võib-olla tõesti Kaarmale kolima,” ütles vallavanem.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 835 korda, sh täna 1)