Keelpillipoisid võtavad taas mõõtu Kuressaares

Tänavusel, XI poiste Kuressaare keelpillifestivalil näitavad publikule oma oskusi 110 noort muusikut Eestist, Soomest ja Venemaalt.

“Paistab, et meie festival on mandril tuntumgi kui kodusaarel,” ütles ettevõtmise korraldaja, Kuressaare muusikakooli keelpilliõpetaja Laine Sepp. “Siia tullakse alati rõõmuga ja tänavu on tulijaid eriti palju.”

Kolm 15–17-aastast noormeest – kaks viiuldajat ja üks tšellist – sõidab Saaremaale koguni Tverist. Seal töötava viiuliõpetaja Stepan Miltonjaniga tutvus festivali korraldaja Laine Sepp Euroopa keelpilliõpetajate ühingu konverentsil juba 1993. aastal. “Ühe Tveri noore muusiku isa esivanemad on Eestist pärit,” märkis Laine Sepp.

Soomest tuleb Saaremaale üks Lahti konservatooriumi õpilane. “Selle konservatooriumi õppekorraldus on sarnane Tallinna muusikakeskkooli omaga,” lausus Sepp.

Eesti noorte muusikute seas esindavad Kuressaare muusikakooli seitse poissi: Laine Sepa oma õpilased Karl Jõgi, Albert Leppik, Maru Varavin, Henri Paomees ja Georg Paomees ning viiuliõpetaja Ave Opi õpilased Carlchriztoper Roi ja Vootele Mets.

Festivalil on esindatud muusikakoolid üle Eesti. Uue osalejana lööb kaasa MTÜ Muusikakoda Tartust.

Homme kell 15 avataval muusikapeol on kavas 11 kontserti – viis reedel ja kuus laupäeval. Reedesed kontserdid algavad kell 16, 17, 18, 19 ja 20. Laupäevaste kontsertide algusajad on kell 10, 11, 12, 13, 14 ja 15.

Nagu Kuressaare keelpillifestivali puhul tavaks, esinevad väikesed moosekandid vaheldumisi suurematega. “Nii on publikul põnevam,” põhjendas Laine Sepp. Kontsertidel kuuleb nii viiulil, vioolal, tšellol kui ka kontrabassil mängitavaid palu. “Võrreldes eelmise aastaga on seekord palju vioolamängijaid,” lausus Sepp.

Festivali repertuaari kuulub ka eesti heliloojate teoseid.

Muusikapeo avamisel esitab mullu publiku peapreemia pälvinud Peeter Margus Tallinna vanalinna hariduskolleegiumi muusikakoolist Ivi Tiviku klassist viiulil Piazzolla loomingut. Noormeest saadab ansambel, mis koosneb klaverist, akordionist ja kitarrist.

Rahvusvaheline keelpillipidu saab punkti laupäeval kell 17.

Pühapäeval kell 14 on muusikakoolis aga kavas sõpruskontsert, kus astuvad üles Laine Sepa õpilased ja pereansambel Jablotško Tverist.

“Olen väga liigutatud meie toetajate lahkusest,” ütles Laine Sepp. “Eriti suur tänu neile, kes on meile oma loomingut ja tooteid andnud.”

Laine Sepp lubab homme algava festivali külastajaile palju muusikalisi elamusi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 187 korda, sh täna 1)