Rõivakauplus A & G kolib Saaremaalt minema (24)

Rõivakauplus A & G kolib Saaremaalt minema

MASU JÄTTIS OMA JÄLJE: Juhataja Elen Sepa sõnul ei tulnud A & G Kuressaare kaupluse sulgemise teade poe töötajaile väga ootamatult. Ostlemine on masust tingituna iga aastaga aina kahanenud. Foto: Egon Ligi

Tuleva aasta alguses on rõivakauplus A & G avatud veel vaid napid kaks nädalat, misjärel kolib kauplus oma tootevalikuga Saaremaalt sootuks minema.

“See, et me Kuressaare kaupluse sulgeme, on tõsi,” kinnitas A & G Kaubanduse AS-i turundusspetsialist Merlin Mitt.
Kuressaare südalinnas asuva A & G rõivakaupluse sulgemise juures mängib rolli see, et ostujõuline saare elanikkond ei tee oma rõivaoste enam Kuressaares, vaid eelistab selleks pigem suurematesse linnadesse sõita. Mujalt riiete ostmise põhjus on lihtne: suurtes kaubanduskeskustes on laiem valik tooteid ja ka hinnakategooriaid.

Sulgemise taga on Merlin Miti sõnul puhtalt majanduslikud põhjused. “Ostujõud on selgelt koondunud suurematesse Eesti linnadesse ja ka e-kanalitesse,” põhjendas ta.

Kuressaare kaupluse juhataja Elen Sepp tõdes Saarte Häälega rääkides, et paraku pole enam lootust, et kauplus võiks Kuressaarde alles jääda. Siinse poe töötajaid teavitati kaupluse sulgemisest oktoobri keskel. “Kas see nüüd väga ootamatult tuli – me ise arvasime juba mõnda aega, et võib nii minna,” tunnistas Sepp.

Juhataja sõnul on kaupluse sulgemise taga kaudselt siiski ka majandussurutis.
“Masuga on ostlemine aasta-aastalt väiksemaks jäänud. Mina olen siin töötanud neli aastat ja ostmine on ikka iga aastaga aina kahanenud,” tunnistas ta, lisades, et kauplusel on olnud nii paremaid päevi kui ka mitte nii häid päevi.
Samas pole Kuressaare kauplus ainus, mis suletakse.

Kaupluse viimane lahtiolekupäev peaks olema 14. jaanuar ja enne seda kavatseb A & G korraldada kindlasti suurema lõpumüügi. “Täpsetest kuupäevadest teavitame oma kliente kindlasti eelnevalt,” lubas Merlin Mitt.

Kaupluse juhataja Elen Sepp lisas, et kui üldjuhul on A & G keti poodidel igal aastal kaks suuremat soodusmüügiperioodi – suvel pärast jaanipäeva ja talvel, vahetult pärast jõulupühi –, siis nüüdsete arengute valguses tuleb see teine allahindlus ilmselt varem.

“Meil alustatakse allahindlusega siis võib-olla juba enne jõule,” märkis Sepp.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 971 korda, sh täna 1)