Kohus mõistis Tooli süüdi (4)

Väärtpaberitega manipuleerimises süüdistatava saarlasest suurärimehe Toomas Tooli ja endise pangatöötaja Karoly Kirberi süüasja juba teistkordselt arutanud Tallinna ringkonnakohus tühistas seekord nende õigeksmõistmise, mõistis nad süüdi ning määras neile kokku sadade tuhandete eurode suuruse rahalise karistuse.

Põhja ringkonnaprokuratuuri apellatsioonkaebuse rahuldanud ringkonnakohus karistas Tooli 250 päevamäära suuruse rahalise karistusega. Kuna kohtu andmetel ulatub Tooli sissetulek päevas 2000 euroni, tuleb mehel kohtuotsuse jõustumisel tasuda 500 000 eurot. Kirberile määras kohus rahalise karistuse 150 päevamäära ulatuses, mis tema sissetulekut arvestades teeb kokku 10 545 eurot, teatas BNS.

Ühtlasi tuleb meestel tasuda 435 eurot sundraha teise astme kuriteo sooritamise eest.

Kohtukolleegium on seisukohal, et Toomas Toolile ja Karoly Kirberile inkrimineeritud kuritegu oli kavatsetud. Tõenditele tuginedes andis Toomas Tool selgeid korraldusi AS-i Arco Vara aktsiate müügiks, “tilgutades” neid turule, millega tekitas neile hinnasurvet. Tulenevalt uuritud tõenditest sai Karoly Kirber kogenud börsimaaklerina väga hästi aru, mis on Toomas Tooli eesmärk, ja täitis tema korraldusi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 461 korda, sh täna 1)