Talgulised tegid Anetsi tuuliku seinad paljaks

Talgulised tegid Anetsi tuuliku seinad paljaks

Foto: erakogu

Anetsi tuuliku päästmise teine talgupäev läinud laupäeval Leedris läks korraldajate kinnitusel samuti hästi. Vaatamata sellele, et ilm oli veidi uduvihmane ja algul tundus, et liigne niiskus hakkab talgutöid segama, tuli kohale 21 inimest, tõdes tuuliku taastamise projekti eestvedaja Jaanika Tiitson.

Talgupäev algas tuuliku laudise demontaažiga. “Kui seinad said paljaks võetud, oli võimalik lahtisi puitdetaile veskist välja tõstma hakata,” rääkis Tiitson. Puitdetailid viidi Leedri küüni, kus Tõnu Sepp ja Mihkel Koppel juhendasid nende n-ö päästmist.

“Kõigepealt puhastasime need suruõhu ja harjadega, seejärel pritsisime puidukaitsevahendiga üle ja mässisime kile sisse,” selgitas projekti eestvedaja. Ta lisas, et niimoodi seisavad need detailid nüüd ületalve.

Selleks aastaks on talgutööd Jaanika Tiitsoni sõnul lõppenud. “Lähinädalate jooksul tõstab ehitaja tuuliku kere jala pealt maha ja viib töökotta,” tähendas ta, lisades, et järgmised talgud saavad teoks sisetingimustes ning seda vahetult pärast uue aasta saabumist. “Suur aitäh kõigile, kes on siiani kaasa löönud!”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 465 korda, sh täna 1)