Väikelastekodu sai annetatud hoidised kätte (2)

Väikelastekodu sai annetatud hoidised kätte

RIKKALIK HOIDISTEVARU: Kuressaare väikelastekodu kasvandikele annetatud hoidiste seas leidus nii magusaid kui ka soolaseid, õuna-, maasika-, sõstramoosi, aga ka näiteks marineeritud kurki ja kõrvitsasalatit. Foto: Janne Nurmik

MTÜ Meelespea andis eile Kuressaare väikelastekodule üle annetusena kogutud hoidised – 75 purki moose, mahlu ja salatit.

Väikelastekodu direktor Janne Tamm ütles, et hoidised jagatakse asenduskodu kolme pere vahel, kus elab kokku 23 last. “Meie lapsed söövad hoidiseid hea meelega,” märkis juhataja, lisades, et tavaliselt ostab asenduskodu hoidiseid poest, vahel valmistavad lastele meelepäraseid salateid ja moose ka väikelastekodu kasvatajad. Meelespea algatust pidas Janne Tamm igati tervitatavaks, toredaks ja samas ka uudseks. “Läbi aegade on lahked inimesed meie lastele sügiseti puu- ja juurvilju toonud, ent hoidiseid seni pakutud pole,” lausus ta.

Meelespea eestvedaja Aive Laanemetsa sõnul jäi MTÜ hoidiste esmakordse kogumisega üldjoontes rahule. “Võime ju unistada, et hoidiseid võinuks enamgi olla. Ent praegu oleme rõõmsad nende inimeste hoolivuse üle, kes selle ettevõtmisega kaasa tulid, leidsid aega oma koduses varasalves ringi vaadata ning üht-teist tallele pandust lastekodulastele annetada.”

Laanemets lisas, et annetatud hoidistest jõudsid lasteni vaid need, millel polnud silmnähtavaid puudusi, nagu kummis või mõlgitud kaas, hallitus vms.

Saaremaa veterinaarkeskuse peaspetsialist juhataja ülesannetes Ilona Metsrand ütles Meelespea algatuse kohta, et ohutut toitu võib ühing väikelastekodule anda. “Antud juhul võttis MTÜ Meelespea vastutuse väikelastekodule üleantava annetatud toidu ohutuse osas ja võttis ka meetmeid selle tagamiseks,” märkis Metsrand.

Koduste mooside, mahlade ja salatite kogumiskampaania algatas Meelespea augustis. Seda eesmärgiga rikastada Kuressaare väikelastekodu kasvandike toidulauda koduste maitsetega. Koduseid hoidiseid võib lastekodulaste tarvis jätkuvalt tuua Meelespea heategevusturule Kuressaares Ferrumi kaubamaja esimesel korrusel. Turg on avatud tööpäevadel kell 10–18, laupäeval kell 11–14.

 

Aitäh, annetajad!

Reet Kirs
Katrin Oolup
Monika Raud
Anneli Mesila
Fleur Sprenk
Lii Kortiuk

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 534 korda, sh täna 1)