Tehnoloogialaager oli noortele põnev vaheldus (1)

tehnoloogialaager oli noortele hea vaheldus

HUVIGA ASJA JUURES: Juhendaja Marko Adel näitab tüdrukutele, Viivika Vassarile, Kärt Aulikule ja Emilia Rozenkronile, kuidas elektroonilist valgusseadet kokku monteerida. Foto: Sander Ilvest

Kaks päeva kestnud tehnoloogialaager, mis tegutses nii Kuressaare gümnaasiumis kui ka TTÜ Kuressaare kolledžis, meelitas noori kokku üle maakonna.

“Lastel on hea teada, et ka siin kodukohas on selline õppimisvõimalus olemas ja nad ei pea ilmtingimata Tallinna või kuhugi mujale kaugemale minema,” selgitas laagri üks korraldajaid Marili Mugamäe Kuressaare kolledžist. Ta lisas, et laagri eesmärk on ka tekitada lastes huvi erinevate erialade vastu.

Tehnoloogialaagris osales 14 õpilast. “See on just selline paras seltskond. Eks igaüks tahab tähelepanu ja iga asi nõuab selgitamist ja juhendamist,” sõnas Mugamäe.

Kõige kaugemalt tulija oli Karl Caspar Sünter Ruhnust, kes tegi seda isa soovitusel.
Eile, kui Saarte Hääl laagrit külastas, olid noored parasjagu ametis kahe juhtmejupi kokku jootmisega.

Marko Adel TTÜ Kuressaare kolledži laborist juhendas neid kokku monteerima valgusseadet, mida kasutatakse näiteks klubides. “Mõni poiss on seda juba ammu isa kõrvalt teinud ja teab, mis midagi on,” rääkis Adel, kes on juba mõned aastad Kuressaare noorte huvikeskuses elektroonikaringi juhendanud.

Tema sõnul nõuab selline tegevus kindlasti osavust, mõtlemist ja loovust. Ajakirjaniku imestamise peale, et ka tüdrukutel sellised huvid on, sõnas Adel muiates, et tüdrukud on asjalikud ja jõuavad teinekord isegi kiiremini valmis kui poisid.

Viivika Vassar Valjala põhikoolist ütleski, et kahe päeva jooksul toimunud õpitubadest meeldis talle kõige rohkem just robootikaring. Väga rahul olid laagriga ka Leisi keskkooli tüdrukud Kärt Aulik ja Emilia Rozenkron.

Tehnoloogialaagri korraldasid TTÜ Kuressaare kolledži turismi- ja toitlustuskorralduse III kursuse üliõpilased koostöös TTÜ avatud ülikooli ja Kuressaare gümnaasiumiga. Laager oli mõeldud 5.–10. klassi õpilastele.

Kolmapäeval avasid tehnoloogialaagri Kuressaare kolledži direktor Anne Keerberg, KG füüsikaõpetaja ja robootikaringi juhendaja Olle Arak ning kolledži tudengid.

Laevamudelismi töötoas rääkis kapten Tiit Jõgi laevamudelite valmistamisest, näitas pilte ja jooniseid. Ehituskonstruktsioonide töötoa (juhendaja Kaur Pärna) eesmärk oli noori pisut teistmoodi mõtlema panna, kui koolis õpitud on. Tervisliku toidu valmistamise töötoa viis eile läbi Eeve Kärblane Kuressaare kolledžist.

Seejärel tuli laagrilistel Kuressaare gümnaasiumist kolledžisse orienteeruda, kus pärast robootikaringi pandi laagripäevadele väärikas punkt.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 544 korda, sh täna 1)