Suure-Rootsi külas tegutseb Diivanikoi

Suure Rootsi külas tegutseb Diivanikoi

KOGEMUSTEGA RESTAUREERIJA: Diivanikoi OÜ mööblirestauraatorist omaniku Helin Koitmäe käe all saavad vanad mööbliesemed uue näo. Foto: Aare Laine

Vätta poolsaare maalilises Suure-Rootsi külas on viimase pooleteise aasta jooksul tegutsenud Diivanikoi. Tavalise puu- või riidekoiga seda samastada ei saa. Otse vastupidi – vanad sohvad, tigutugitoolid ja üldse ajahambast räsitud vanakraam on Diivanikoi sekkumisel saanud uue näo.

“Nime mõtles firmale välja minu elukaaslane Jüri Lepik. Me tegime lausa nimekonkursi. Lapsed pakkusid oma versioone. Mulle endale ei tulnud ühtegi head mõtet pähe. Firma nimi peaks ju natukenegi viitama sellele, millega tegeletakse.

Ükskord istusime sõbranna juures diivanil ja arutelu käis sama teema ümber. Äkki mu elukaaslane ütles, et temal juba ükskõik, olgu või diivanikoi. Ja nii jäigi,” selgitas mööblimeistrist firmaomanik Helin Koitmäe.

Olgugi et nimi on natuke intrigeeriv, sobib see mööbli restaureerimise-renoveerimisega tegelevale firmale imehästi. Kas Diivanikoi restauraatorid on enne vanale mööblile uue kuue pealetõmbamist avastanud ka mõne ehtsa koi? Helini sõnul pole nad riidekoid pehme mööbli renoveerimisel siiani näinud. Puukoid on aga endast küll märku andnud.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 807 korda, sh täna 1)