Rallihooaja lõpetamine kulmineerub kolme võistlusega

Homme toimub Saaremaal Eesti rallihooaja suur lõpetamine. Enne aga kui tänavused meistri- ja karikavõistluste autasud üle antakse, saab Saaremaal laupäeval teoks veel kolm võistlust, mis on kõik omavahel seotud. 

Kui autoralli meistri- ja karikavõistlused lõppesid Silveston Saaremaa ralliga, siis rallisprindi, E-Cup’i ralli ja noorteralli meistri- ja karikavõistluste viimane etapp sõidetakse laupäeval just Saaremaal. Kõik kolm võistlust on omavahel tihedalt seotud.

Oti ralliklubi Kärla ralli on E-Cup’i ja noorteralli sarja viimane etapp ja sama ralli käigus sõidetakse ka Oti ralliklubi rallisprint, mis on Eesti rallisprindi meistrivõistluste viimane ja otsustav etapp.

Võistluskeskus asub Kärla vallas Oriküla paarisrajal. E-Cup’i karikasarja viimane etapp ja noorteralli meistrivõistluste viimane etapp sõidetakse koos ja katseid on Oti ralliklubi Kärla rallil kokku kaheksa, kogupikkusega 42,5 kilomeetrit.

Kuna Kärla ralli raames sõidetakse ka Oti ralliklubi rallisprinti, osalevad kõik Kärla rallil osalejad ka rallisprindi etapil. Need sõitjad, kes osalevad ainult rallisprindi meistrivõistluste etapil, sõidavad kaasa kolm Kärla ralli katset. Rallisprindi arvestus toimub E-Cup’i ja noorteralli raames LK 1/4/5 läbimisel. Rallisprindi meistrisarja viimane etapp on oluline seetõttu, et seal jagatakse punkte koefitsiendiga 1,5.

Oti ralliklubi Kärla rallile on eelregistreerunud 44 ekipaaži, esimene võistlusauto stardib Orikülast laupäeva keskpäeval. Eesti tänavuse rallihooaja lõpetamine toimub Kuressaare ööklubis Diva laupäeva õhtul kell 20.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 389 korda, sh täna 1)