Ain Anger peab Mefisto rolli põnevaks (1)

Ain Anger peab Mefisto rolli põnevaks

HÄID PAKKUMISI ON PALJU: Küsimusele, millal teda taas Eestis esinemas näeb, vastas Ain Anger: “Praegu käivad läbirääkimised. Aegu on vaja sobitada, sest tööd ja häid pakkumisi on palju.” Foto: arhiiv

Saarlane Ain Anger annab rahvusooper Estonia “Fausti” lavastuses täna Mefistona viimase etenduse.

Seni on Viini riigiooperi bass põrguvürstina kaasa löönud kolmes etenduses, neljas ja viimane jõuab publiku ette täna õhtul.

“See Mefisto osa on järjekordne hea võimalus end proovile panna,” ütles Ain Anger Saarte Häälele. “Seda on väga põnev mängida – rollis on nii palju muutumist ja näitlemist, mis paljudes muudes rollides puudub. Olen mänginud kuningaid, preestreid ja igasugu teisi pühamehi, aga saatanat kehastanud vaid Eestis.”

Materjal on päris mahukas ja suur, iseloomustas mees Gounod’ tuntuimat ooperit. Prantsuse keeles on Anger ka enne laulnud. “Kahe aasta jooksul tuleb ikka vähemalt üks prantsuskeelne projekt,” märkis ta.

Moskvalase Dmitri Bertmani lavastuse kohta jätkub Angeril vaid häid sõnu. “See on kaasahaarav, kompaktne ja modernne,” rääkis Anger. “Seal on asju, mis panevad mõtlema nii publikut kui ka mind ennast. Kuna etendused on koosseisult erinevad, on iga etendus värske ja huvitav.”

Ain Anger kiitis ka koostööd kolleegidega. Pärast tänast etendust ootavad saarlast juba uued tööd Viinis.
20. septembril Estonias esietendunud “Fausti” lavastaja on Dmitri Bertman Moskva Helikon-Operast. Dirigendid on Vello Pähn, Jüri Alperten ja Risto Joost, kunstnik Ene-Liis Semper teatrist NO 99, koreograaf Edvald Smirnov.

Peaosades astuvad lisaks Angerile üles Oliver Kuusik, Luc Robert Kanadast, Aile Asszonyi, Joanna Freszel Poolast, Anne Wik Larssen Norrast, Pavlo Balakin, Priit Volmer, Rauno Elp ja Aare Saal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 413 korda, sh täna 1)