Saarlased lamades surumise absoluudi parimad

Laupäeval, 13. oktoobril toimusid Tallinnas järjekordsed Eesti meistrivõistlused lamades surumises, kus saarlased võtsid absoluutarvestuse võidud. 
Kogu Eesti paremiku osalusel toimunud võistlustel oli absoluutselt parim meeste klassis 83 kg kaaluv Raigo Kuusnõmm, kes surus 247,5 kg. Tema tulemus tähistab uut Eesti rekordit kaaluklassis -93 kg. Kogutud 165,14 Wilksi punkti on aga läbi aegade Eesti parim tulemus lamades surumises.

Naiste absoluutarvestuse parim oli kehakaalus -72 kg võistelnud saarlanna Mai-Roos Silla, kes surus 100 kg ja kogutud 101,10 Wilksi punkti andsid talle esikoha.
Treener Jaan Salu hinnangul edestas Silla lähimat konkurenti pea 15 punktiga, mis on üüratult suur vahe. „Absoluudi võit on hinnatud tulemus ja mul on hea meel, et need võidud kuuluvad saarlastele,“ rääkis ta.
Saarlased võitsid aga medaleid veelgi. Kehakaalus -66 kg tuli 117,5 kg Eesti meistriks Siim Jürgenstein. -74 kg sai Gunnar Kuusnõmm 180 kg hõbemedali, -83 kg võitis Aimar Kuusnõmm 200 kg kuldmedali, -93 kg võitis Raigo Kuusnõmm 247,5 kg kuldmedali ja -120 kg sai Tõnis Koit 207,5 kg 5. koha.

„Üldiselt võistlesid kõik hästi, kuid kahjuks ei võimalda töökohustused kõigil korralikult treenida,“ märkis Jaan Salu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 330 korda, sh täna 1)