Liinibussi mootor läks põlema (26)

Liinibussi mootor läks põlema

UUE BUSSI NEEDUS: Sareta juhi Henno Liivi sõnul on raske öelda, miks bussi mootor põlema läks, sest tegemist on äsja ostetud sõiduriistaga. Foto: Sander Ilvest

Eile hommikul süttis Tagaverel Sareta liinibussi mootor. Tallinnast Kuressaarde sõitnud reisijad pääsesid bussist vigastusteta välja ja toimetati Kuressaarde.

“See käis nii kähku, vaid moment. Laipu ja kannatanuid ei ole,” ütles Saarte Häälele bussijuht, kes ei soovinud oma nime öelda. Tagavere bussipeatusest sõitma hakates jõudis ta vaid mõnisada meetrit edasi, kui mootor järsku üle kuumenes ja põlema süttis.

Häirekeskus sai bussi süttimisest teate kell 10.13. “Ülekuumenemise tõttu oli põlema süttinud bussi mootoriruumi isolatsioon,” ütles Lääne päästekeskuse pressiesindaja Evelin Trink.

Bussijuht suutis põlengu pulberkustutiga kustutada. Kui päästjad olid bussimootori üle ujutanud ja see enam ei auranud, pandi mootor päästjate valvsa pilgu all uuesti tööle.

Saretat on tabanud ebaõnn

Mehed selgitasid, et elektrisüsteemiriket ei ole ja mootor töötab, kuid omal jõul buss siiski minema sõita ei saanud Läbi oli põlenud kütte tagasivoolutoru.

Vaid kaks nädalat tagasi läks Tallinnast Kuressaarde teel olnud Sareta buss katki mõned kilomeetrid pärast Ristit. Reis venis mitu tundi pikemaks, sest appi saadetud asendusbussil lõhkes rehv.

“See oli lihtsalt üks õnnetu juhtum,” sõnas Sareta juht Henno Liiv, oskamata öelda, miks bussi mootor süttis. Liivi sõnul olid nad selle bussi alles ostnud, see sõitis eile esimest päeva ja oli tehniliselt täiesti korras. “Praegu juba sõidab ja häda pole midagi,” märkis Liiv.

Saretal silm peal

“Sareta bussid on meie kõrgendatud tähelepanu all ja me jätkame nende busside kontrollimist teel,” ütles Saarte Häälele maanteeameti ühistranspordiosakonna juhataja Ingmar Roos, kelle sõnul algatati ettevõtte suhtes järelevalvemenetlus pärast oktoobri alguse juhtumit Ristil.

Eelmise nädala neljapäeval tegi maanteeamet koos politseiga kontrollreidi Tallinna bussijaama ning sel päeval Sareta buss reisijaid teenindada ei saanud.

Ingmar Roosi sõnul avastati bussil mitmeid vigu ning see võeti liinilt maha kuni vigade likvideerimiseni ja uue tehnilise ülevaatuse läbimiseni. Paralleelselt jälgib maanteeamet ka Sareta busside üldist olukorda.

“Loomulikult võib juhtuda kõigil, aga kui juhtumised hakkavad korduma, siis paneb see tõsiselt kahtlema vedaja suutlikkuses ohutult ja nõuetekohaselt teenindada,” märkis Roos, lisades, et edasiste ja korduvate rikkumiste tuvastamisel kaalutakse võimalusi kuni vedajalt liiniloa äravõtmiseni.

 

Laest tuli vett alla

Selle foto saatis Saarte Häälele eile üks reisija, kes ütles, et vihmavarju ei avanud ta pühapäeval kl 16.40 Kuressaarest väljunud Sareta bussis mitte naljaviluks, vaid bussis tõepoolest tuli läbi lae mingit vedelikku.

“Ei oska täpselt öelda, kas see oli vihm, aga midagi sealt laest alla sadas. Hästi see vedelik igatahes ei lõhnanud ja inimesed üritasid sellest hoiduda,” lausus Mario, kelle sõnul tuli laest vedelikku alla bussi vasakpoolsete istekohtade kohal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 424 korda, sh täna 1)