Kuressaare haigla tõmbas streiki koomale (3)

Kui möödunud esmaspäeval laienes meditsiinitöötajate streik Kuressaare haigla statsionaari, siis käesolevast nädalast toimuvad taas plaanilised operatsioonid ja võetakse vastu plaanilisi haigeid.

“Kuna mingeid lahendusi pole tulnud, siis streik küll jätkub, aga veidi rahulikumalt ja leebemalt,” ütles eile ambulatoorse ravi ja diagnostikakliiniku ülemarst, Saaremaa arstide seltsi esimees Toomas Tuuling. “Kuna paljud arstid on aga soovinud oma patsientidele vastu tulla, tõmbasime streigiga statsionaarist tagasi.”

Tuulingu sõnul on tegemist taktikalise otsusega.

“Mingil määral on üks põhjus see, et streigi raskuspunkt koondub niikuinii suurematesse haiglatesse,” rääkis ta. “Samas on põhjus ka see, et kui streik peaks väga pikalt kestma, muutuks see väga raskeks just patsientidele. Streigi rõhk on haigla ambulatoorsel osal ja ka sellega ei ole kõik arstid praegusel hetkel hõivatud.”

Seega pääsevad patsiendid nüüd taas statsionaari ravile ja plaanilistele lõikustele – kõik need jätkuvad. Kui nüüd kellelgi on vahepeal mingi operatsioon ära jäänud, siis tuleks oma raviarstiga ühendust võtta ja asja täpsustada.

Tuulingu andmeil valvetoa külastajate hulk streigi ajal varasemaga võrreldes oluliselt kasvanud ei ole. “Arvud seda ei näita, et valvetuppa või traumapunkti pöördumine oleks oluliselt tõusnud,” rääkis ta. “Möödunud nädal tõi aga ralliõnnetused ja nädalavahetustel on traumasid paratamatult palju viinavõtjate tõttu.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 651 korda, sh täna 1)