Kuhu minna

TEISIPÄEV, 23. oktoober

KINO
Divas kl 18 “Vennaksed”. Estinfilm. Pilet 4 €.

NÄITUS
Orissaares Soneburgi kohvikus näitus Poola lasteraamatute illustratsioonidest.

Kuressaare Raegaleriis Dmitri Terehovi kunstiprojektid. Avatud T–R kl 10–17; L kl 10–15.

Kuressaare kultuurikeskuse saalis “Põllerahvas”. Rahvakultuurist inspireeritud seinavaibad ja põlled. I ja II korrusel “Elumustrid” – Eesti vabaõhumuuseumi pildistusi Saaremaast 1958–2008. Avatud E–R kl 10–19; L kl 10–16.
Saare maakonna keskraamatukogu akendel rändnäitus “Kodutütred 80”, fotonäitus organisatsiooni ajaloost ja tegevusest.

Ajamaja galeriis Virge Nemvaltsi akvarellid. Avatud E–R kl 8–18; L kl 8–16.

KOLMAPÄEV, 24. oktoober

KINO
Divas kl 18 “Vennaksed”. Estinfilm. Pilet 4 €.

Kuressaare linnateatri Teatrikinos kl 12 ja kl 14 “Kuutõusu kuningriik”.
USA indie-kino suurkuju Wes Andersoni uus linateos “Kuutõusu kuningriik” oli 2012. a Cannes’i filmifestivali avafilm. Äratuntava käekirjaga stiilne režissöör maalib oma uues filmis vaataja silme ette romantilise loo kahest teismelisest arumunust aastal 1965. Skaudirühma häbiplekk, kasuvanemate poolt hüljatud Sam (Jared Gilman) ja rikaste juristide vanim tütar Suzy (Kara Hayward) armuvad teineteisesse esimesest silmapilgust ning otsustavad koos põgeneda. Loomulikult ei lähe ülemeelik seiklus niisama kergelt ja kohaliku šerifi (Bruce Willis) eestvedamisel hakatakse lapsi otsima, kusjuures Sami ähvardab saatmine orbudekodusse. Kõrvalosades näeme ka Andersoni üht lemmiknäitlejat Bill Murrayd, samuti Edward Nortonit, Frances McDormandit ja Tilda Swintonit.
Pilet 3 eurot.

SPORT
Orissaare spordihoones kl 18 kuulitõukevõistlus. Võistlevad: Eesti parimad noored kuulitõukajad Kätlin Piirimäe U-18, Kert Piirimäe U-16, Karl Koha U-20, Sven Lillimägi U-18, Ats Kiisa U-18 ja TV10 Olümpiastarti võistlussarja Orissaare tähekesed.
Pärast võistlust intervjueerivad ja nõustavad võistlejaid Eesti ja maailma heitetipud. Kl 19 pressikonverents – Gerd Kanter, Vésteinn Hafsteinsson, Risto Mätas, Raigo Toompuu, Kätlin Tõllasson, Linda Treiel. Meeleolu loovad Orissaare brass Karlis Saare juhendamisel ja Ahto Nellis. Sissepääs tasuta. Soovijatel võimalus annetada Orissaare noorsportlaste heaks.

TULEKUL

Tehnoloogialaager kutsub osalema!

TTÜ Kuressaare kolledži turismi- ja toitlustuskorralduse III kursuse üliõpilased korraldavad 24.–25. oktoobril TTÜ tehnoloogiakooli raames TTÜ Kuressaare kolledži, TTÜ avatud ülikooli ja Kuressaare gümnaasiumi koostööna toimuva tehnoloogialaagri.

Laager on mõeldud 5.–10. klassi õpilastele, kes soovivad põnevalt sisustada oma sügisvaheaega.
Kahe päeva jooksul viiakse Kuressaare gümnaasiumis ja TTÜ Kuressaare kolledžis läbi huvitavaid töötubasid.
Laevamudelismi töötoas räägib kapten Tiit Jõgi laevamudelite valmistamisest ja õpilased saavad ka ise kaasa lüüa.
Ehituskonstruktsioonide valmistamise töötoa eesmärk on panna lahendajaid lisaks koolis õpitule ka pisut teistsugust rada pidi mõtlema. Ülesanne seisneb ühe hoone ehituskonstruktsiooni väljamõtlemises ja seejärel selle hoone meisterdamises.

Robootika töötoas pannakse ise kokku põnev elektrooniline konstruktsioon.
Tervisliku toidu valmistamise töötoas valmistavad õpilased algusest lõpuni ise endale tervisliku lõunasöögi.
Lisaks on võimalik nautida ka sportlikke vahepalasid: ujumisvõimalust Kuressaare gümnaasiumis ja orienteerumist Kuressaare gümnaasiumist TTÜ Kuressaare kolledžisse.

Ajakava:
1. päev – 24. oktoober Kuressaare gümnaasiumis
Kl 9.45–10 kogunemine KG aulas; kl 10–10.30 päeva tutvustus (TTÜ Kuressaare kolledži direktor, Kuressaare gümnaasiumi õppealajuhataja ja TTÜ Kuressaare kolledži tudengid); kl 10.30–12.30 laevamudelismi töötuba; kl 12.30–13 lõuna; kl 13–15 ehituskonstruktsioonide töötuba; kl 15.15–16 ujumine/seinaronimine.

2. päev – 25. oktoober Kuressaare gümnaasiumis / TTÜ Kuressaare kolledžis
Kl 10–13 tervisliku toidu valmistamise töötuba ja lõuna (töötoas valmistatud road) Kuressaare gümnaasiumis; kl 13–14 orienteerumine Kuressaare gümnaasiumist Kuressaare kolledžisse; kl 14–17 robootika töötuba TTÜ Kuressaare kolledžis; kl 17–17.15 lõpetamine.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 116 korda, sh täna 1)