Saare kogujate selts liidab kogujad ühte

Saare kogujate selts liidab kogujad ühte

VIKTOR NURJA: “Tänapäeval kogutakse rohkem raha, et ennast ära toita ja katta…” Ta lisab, et kui raha üle jääb, siis paljud koguvad lihtsalt investeerimiseks. Aga kogutakse ka lihtsalt ilusaid asju nagu postmarke, postkaarte, märke, tikukarbietikette, õllepudelisilte jne. Põhiline kogumisobjekt on muidugi postmargid. Foto: erakogu

Saare kogujate selts plaanib tuleval aastal Kuressaare linna juubelit tähistada, valmistades selleks mõned pildiga ümbrikud. Samuti loodavad nad selleks ajaks organiseerida Kuressaarde ka rahvusvahelise filateelianäituse “Estonia 2012”.

“Kui hästi läheb, siis laseme Eesti Postil mõned oma margid valmistada,” ütleb seltsi eestvedaja Viktor Nurja. Seltsi põhiline tegevus ongi propageerida kollektsioneerimist.

“Kollektsioneerimine on süstematiseeritud kogumine, kus kogu materjal on läbi töötatud ja katalogiseeritud, see hõlmab ka osalemist näitustel,” selgitab Viktor Nurja, kes ise alustas kogumist juba koolipõlves. “Mäletan esimesi ümbrikupilte, mis sai välja lõigatud ja joonistusplokki kleebitud. Kogusin ka vanu münte,” räägib staažikas kollektsionäär, kes alustas teadlikku kogumist ehk kollektsioneerimist 1977. aastal, astudes filateeliaühingusse.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 240 korda, sh täna 1)