Uus pizzeria lubab teravaid maitseelamusi (32)

Uus pizzeria lubab teravaid maitseelamusi

OMA SILM ON KUNINGAS: Siim Kolla ja Kerli Tael peavad tähtsaks, et inimesed näeksid, kuidas toit valmib. Foto: Sander Ilvest

End Tallinna ja Saaremaa vahel jagavad elukaaslased Kerli Tael ja Siim Kolla avavad novembris Kuressaares Holostovi kompleksis pitsasid, pannipitsasid ja wrap’e pakkuva söögikoha Hot Pizza.

“Kuna töötan Tallinnas umbes samasuguse pitsakoha – Pitsa Hüti – juhatajana, mõtlesime, et ka Saaremaal peaks midagi taolist tegema,” ütles Kerli Tael.

Mustjalast pärit Siim Kolla sõnul võib nende menüü eripära välja lugeda juba söögikoha nimest: “Hakkame pakkuma tulist, vürtsikat, teravamaitselist toitu.”

“Inimesed tahavad tex-mex-kastet, tšillit, jalapenot,” rääkis Tael. “Näen ju ise oma praktikas, kui palju seda küsitakse. Kuna siin Kuressaares midagi sellist ei ole, mõtlesime ise pakkuda.” Kes tuliseid maitseid ei armasta, saab tellida ka mahedamat toitu, kinnitas Siim Kolla.

Hot Pizza menüüsse kuuluvad nii suured kui ka väikesed pitsad, õhukesed pitsad, pannipitsad, wrap’id. Kerli sõnul on nende söögikohas valmistatav pitsapõhi teistes kohtades pakutavast erinev. Nagu wrap’idki.
Toidu valmistamine toimub otse kliendi silme all klaasseina taga.

“Meie jaoks on tähtis, et inimesed näeksid, mida me teeme ja kuidas asjad reaalselt käivad,” ütles Tael.
“Kui toit valmib kuskil teises ruumis, siis ei tea klient kunagi, mida toidu sisse tegelikult pannakse,” lausus Kolla.

Ka pitsakatte komponendid on pizzeria külastajale “sahtlitega” külmletis ilusti näha. “Nii püüame vältida toiduainete maitsete segunemist, nagu see tavalises külmkapis kipub juhtuma,” põhjendas Kolla. Pitsakatte koostise või wrap’i sisu võib iga külastaja soovi korral ka ise valida.

Kõik samasse kategooriasse kuuluvad road on Hot Pizza’s ühe hinnaga. Ja kes soovib, saab toidu enne kohale tulemist telefonitsi ette tellida.

Ehkki söögikoha omanike sõnul on aknast sisse kiikajaid juba praegu palju, avab pizzeria uksed ametlikult 1. novembril. Miks just nüüd, kui turismihooaeg lõppenud ja Saaremaa ralligi möödanik? “See mõte sündis meil alles juulikuus,” põhjendas Kolla.

Rendipinna leidsid noored kinnisvarabüroo kaudu, ise muretsesid vajaliku tehnika ja mööbli ning mõtlesid välja sisekujunduse. Tuleval aastal plaanivad nad avada väliterrassi.

Ainult Tallinnast söögikohta juhtima hakata Tael ega Kolla ei kavatse. “Paar korda nädalas kohale sõita ei ole probleem,” ütles Tael. “Teeme seda nagunii igal nädalavahetusel,” lisas Kolla.

Kuigi personaliks on palgatud kolm inimest, kavatsevad Tael ja Kolla oma uues söögikohas ka ise võimalikult palju ära teha.

Mõlemad tunnistasid, et kokandust kumbki õppinud ei ole – Siim Kolla on lõpetanud Kuressaare ametikooli tislerina, Kerli Tael õppinud hoopis pealinnas kunstikoolis.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 5 662 korda, sh täna 1)