Juhtkiri: Midagi jääb alles ka

Saarlased on harjunud sellega, et kui mõnel poliitikul või ametnikul tuleb pähe mõni tore mõte riiklikke teenuseid kokku tõmmata, siis Saaremaalt viiakse kindlasti midagi ära. Tõmbekeskust siin ju pole ja üleüldse on Saaremaa üks meretagune kant.

Selles valguses on tõesti hea uudis see, et vähemalt haiglat meilt ära ei viida ning kiirabi Pärnust tulema ei hakka. Ega seda keegi tõesti ette ei kujutaks ka, kuid riik on ennegi üllatanud. Pole vist väga normaalne, et näiteks Narva erakorralised haiged peavad hakkama Jõhvis käima.

Probleem on laiem kui ühe või kahe haigla kaotamine ja pidev tsentraliseerimine. Eesti riigi regionaalpoliitika (kui selline on mingil määral olemas) isegi mitte ei lonka ainult, vaid paistab, et komberdab lausa karkudega.

Jah, tore on, et meilt haiglat ära ei võeta. Kuid üldises plaanis ei saada ikkagi päris hästi aru, et saared on veidi teistsuguses olukorras kui mandrimaa piirkonnad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 147 korda, sh täna 1)