39. Saaremaa jooks tuleb osavõturohkeim

Esimene rekord enne 39. Saaremaa kolme päeva jooksu avastarti on juba sündinud. Põhijooksuks, kus kolme päevaga läbitakse maratonidistants (42,195 km), oli eile õhtuse seisuga registreerinud 425 osalejat.

Võistlejad saabuvad Saaremaale Eesti jooksuklubidest, Soomest (sealhulgas estofiili juhtimisel rühm Friskis & Svettis), Venemaalt ja Lätist.

Favoriidina astub täna kell 16.30 stardijoonele andekas noor jooksumees, tänavu mitu mainekat võistlust võitnud Kaur Kivistik (number 374). Taas on Saaremaal konkurentsi pakkumas kuuekordne kolmepäevajooksu võitja Vjatšeslav Košelev (291). Jooksjaterivis näeme jooksu kolmekordseid võitjaid Margus Pirksaart (7) ja Toomas Tarmi (375).

Tõnu Vaheri 39. jooks

Ainsana kõik kolmepäevajooksud kaasa teinud, populaarse võistluse hing ja peakorraldaja, viie esimese võistluse kiireim Tõnu Vaher (13) alustab täna oma 39. kolmepäevajooksu. Saarlaste esinumber on Ando Õitspuu (9), kes kodupubliku ees annab endast parima.

Staažikatest saare spordimeestest on konkurentsi pakkumas Roman Rannisto (303), Suurap Mälk (404), Tarmo Pihlas (378), Innar Sepp (367) jt.

Kolmepäevase maratonidistantsi kavatsevad ette võtta ka kirikuõpetaja Anti Toplaan (326), Pöide vallavanem Jüri Linde (105), ettevõtja Kalev Õisnurm (300), Väinamere Liinide juht, seitsmekordne ülemaailmsete Saarte mängude meister Urmas Treiel (187), Kuressaare linnavolikogu esimees, orienteerumisrajal häid tulemusi saanud Erik Keerberg (301). Endine majandusminister ja riigikogu liige Meelis Atonen kannab võistlusnumbrit 24.

Naistest läheb favoriidina rajale kaks eelmist kolmepäevajooksu võitnud ja olümpiamängudelgi võistelnud Evelin Talts. Kümnekordne võitja, väsimatu Galina Bernat (286) on seegi kord kaasa löömas. Tuntumatest saarlannadest lähevad maratonirajale Taimi Kangur (202), Annika Vaher (62) ja Renna Järvalt (77).

Täna kell 16.27 antakse 2 km pikkuse noortejooksu start Kuressaares Smuuli ja Tehnika tänava ristmikul. Kolm minutit hiljem lähetatakse samast 10 km pikkusele rajale põhijooksjad. Finiš on Rehe tänaval endise linnasauna ees.

Homme kell 12 on põhijooksu (16,125 km) start Lõpe–Lõupõllu teel. Noored lähetatakse 3,24 km pikkusele rajale Laadla külas. Lõpujoon on Torgu endise koolimaja juures.

Pühapäeval kell 11 lähetatakse jooksjad võistlusrajale Kuressaare kesklinnas. Põhijooksjail seisab ees 16 km, noortel 3,2 km ja rahvajooksus osalejad saavad valida, kas stardivad 3,2-; 8,2-kilomeetrisele või 16 km pikkusele ringile.

Autasustamistseremoonia algab kell 14 Kuressaare spordikeskuses.

Ülekanne ka internetis

GOSPA kutsub sportlasi täna õhtul kell 21 esimesest jooksupäevast lõõgastuma. Kuulata saab Andre Maaker Triot. Kontsert on kõigile tasuta. Homme on sportlaste ja kõigi huviliste päralt ööklubi Privilege. Tantsumuusikat teeb bänd Regatt. Jooksjatele on sissepääs tasuta.

Seekord saavad huvilised jooksu jälgida ka interneti vahendusel. Helen Jürjo (MTÜ Saaremaa Kolme Päeva Jooks) teavitab kodulehel www.saaremaajooks.ee, et vastavad lingid lisanduvad reedel enne võistlust kodulehele.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 309 korda, sh täna 1)