Õdede liit: oleme valmis patsientide nimel kokku leppima (1)

Õdede liidu eile kogunenud erakorraline volikogu võttis haiglate liidu kollektiivlepingu ettepaneku vastu, kuid kutsus haigekassat üles tõstma õdede kui rahumeelsete läbirääkimispartnerite tunnitasu alammäära ühe euro võrra kahe aasta jooksul.

“Tegime otsuse pakutud kollektiivlepingu ettepanek vastu võtta väga raske südamega, sest selles pakutav palgatõus jääb alampalka saavate õdede ootustele alla ega sisenda kindlustunnet Eesti tervishoiu tuleviku suhtes.

Pakkumist vastu võttes oli meie eesmärk jõuda lähemale olukorrale, kus patsiendid pääseksid taas terviseabi saama. Kutsume haigekassat tunnustama õdede rahumeelset ja patsiendikeskset läbirääkimiste stiili ja tegema otsust seni pakutust suurema palgatõusu kasuks,” ütles õdede liidu volikogu aseesimees Ilme Tropp liidu pressiesindaja vahendusel.

Õdede liit kutsub haigekassa nõukogu üles kehtestama õendustöötajatele tunnitasu alammääraks tuleval aastal 4,33 ja ületuleval aastal 4,83 eurot.

Õdede liidu teatel on patsientide jaoks kriitilise tähtsusega lõpetada praegune ebamäärane olukord tervishoiuteenuste kättesaamisel võimalikult kiiresti ja nad kutsuvad ka tervishoiutöötajate kutseliidu volikogu üles kokku leppima.
Eesti õdede liit on arvukaim ja kõigi maakondade õdesid ühendav organisatsioon, kuhu kuulub üle 4000 liikme ehk rohkem kui pool Eesti õeskonnast.

Õdede liitu kuuluvad nii üldõed kui ka kõikide õenduserialade õed: terviseõdedest pereõed ja kooliõed, kliinilise eriala õed (nagu näiteks lasteõed ja koduõed), intensiivraviõed, hambaraviõed, vaimse tervise õed, õde-õpetajad ja ämmaemandad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 309 korda, sh täna 1)