Merinvest tõstab töötajaid ajutiselt ümber (7)

Hiljuti suuromanikku vahetanud kummitoodete valmistajafirma Merinvesti tellimuste arv on langenud, mistõttu tuleb neil töötajatega osakondade vahel ajutiselt vangerdusi teha.

“Me ei tea veel, mida tööajaga teeme, aga selge on, et Euroopa autotööstus on oma ladusid vähendanud ja meie tellimuste arv on suhteliselt järsult langenud,” tunnistas Merinvesti üks omanikke Enn Meri.

Selle taga on Meri sõnul ülemaailmne võlakriis, mis muudab autoostjad pigem ettevaatlikuks ja nii mõnigi on selle tõttu oma autoostuplaanid edasi lükanud. “See pilt ei ole sama kõikides meie tootegruppides ja seepärast oleme hakanud inimesi osakondade vahel ümber tõstma sinna, kus meil rohkem tööd on,” selgitas Meri.

Otsus selle kohta, kuidas edaspidi toimitakse, sõltub Enn Meri sõnul sellest, mis edasi juhtuma hakkab, ja selle langetab firma novembris. “Arvan, et see on lühiaegne asi, sest järgmise aasta tootmisplaanid näitavad väikest kasvu, võrreldes 2012. aastaga,” tähendas Meri.

Mõne nädala eest kirjutas Saarte Hääl, et 1996. aastal firma loonud Enn Meri müüs 60 protsenti osalust sakslastest kaasomanikele, jättes endale vaid 20 protsenti. 20 protsenti müüs Meri Saksa firmale Freudenberg Dichtungs- und Schwingungstechnik GmbH & Co juba üheksa aastat tagasi.

2011. aasta osutus Merinvest OÜ jaoks heaks. Tootmismahud stabiliseerusid 2010. aasta lõpul ja pöördusid kasvule. Läinud aasta puhaskasum oli üle 752 000 euro. Käive kasvas 21,6% ehk 14,3 miljoni euroni. Läinud majandusaastal oli Merinvesti keskmine töötajate arv 307 töötajat, aruandeaasta lõppedes oli töötajaid 300.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 282 korda, sh täna 1)