Muhu sotsiaalkeskuse ehitavad Gustaf ja Merko

Muhu ja Ida-Saaremaa sotsiaalkeskuse uue hoone projekteerimis-ehitustööde hanke võitis kolmest osavõtjast Gustaf AS-i ja Merko Ehitus Eesti AS-i tehtud ühispakkumus.

Hanke võitjad lubavad 50-kohalise sotsiaalkeskuse valmis ehitada 1 573 400 eurot eest (ilma käibemaksuta), mis ületab küll tellija eelarve 103 000 euro võrra, kuid on 420 000 euro võrra odavam, kui suvel nurjunuks kuulutatud hanke odavaim pakkumus. “Me tulime ikka nii kõvasti alla, et see on lausa rõõmustav,” sõnas Muhu vallavanem Raido Liitmäe.

Objekti maksumusest puudujääv summa on Liitmäe sõnul võimalik katta pangalaenuga ja ka projektis osalevate valdade omaosalust pisut tõstes. Kui senise kokkuleppe kohaselt pidid omavalitsused katma sotsiaalkeskuse rajamiskuludest 15 protsenti, siis nüüd see protsent veidi suureneb, kuid jääb reaalsuse piiridesse, ütles Muhu vallavanem.

Kuna hanke pakkumised koostati eskiisprojekti alusel, siis esmalt koostab hanke võitja lähima paari kuu jooksul sotsiaalkeskuse tööprojekti. Ehitustegevus läheb lahti ilmselt märtsis ja objekt peaks olema üle antud 1. veebruariks 2014.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 477 korda, sh täna 1)