Hans Varris: olin kui kahe näoga Janus*

Hans Varris olin kui kahe näoga Janus

NÜÜD: Hans Varris oma kodumaja trepil Läätsal. Foto: Sander Ilvest

Nii ütleb enese kohta Läätsa mees, kes seitseteist aastat oma elust on olnud Sõrve sovhoosi partorg.
“No mis minust kirjutada, ma ju vana veneaegne mees,” punnib Hans Varris esiti vastu, aga kui rääkima kukub, siis aina kuula ja imesta – tema elus on nii palju kentsakaid seiku, mis nüüd tagantjärele meenutustes tunduvad kui anekdoodid.

Pole siis ime, et seesuguse mõnusa jutumehe on rahvas nelikümmend aastat järjepanu valinud oma saadikuks kohalikku omavalitsusse. Praegu juhib Hans Varris Salme vallavolikogus haridus-, kultuuri- ja sotsiaalkomisjoni, kuid ähvardab, et järgmistel valimistel enam ei kandideeri. “No kaua võib, 77 aastat kukkus ju ette! Aga ma kardan, et siis läheb seal volikogus väga igavaks – pole enam sõhukest hullu, kel iga asja kohta kobisemist on.”

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 355 korda, sh täna 1)