Diabeedibuss: 140 külastajast kuus haiged

diabeedibuss 140 külastajast 6 haiged

VERERÕHKU MÕÕTMAS: Eesti diabeediliidu juhataja Ulvi Tammer-Jäätes kontrollib Malle Hängi vererõhunäite ja veresuhkrut. Foto: Sander Ilvest

Kuressaares eile diabeedibussi külastanud 94 külastajast osutus neli ja Orissaares 46 külastajast kaks esmasteks diabeetikuteks.

“Huvi on olnud väga suur, hommikust peale on kogu aeg järjekord olnud bussi ukse taga,” ütles Saarte Häälele Eesti diabeediliidu juhataja Ulvi Tammer-Jäätes. Ta lisas, et see näitab omakorda seda, et arsti juures tahetakse käia.
Juhataja sõnul sõidab

diabeedibuss Eesti diabeediliidu projekti raames ringi juba kolmandat hooaega. Eile oldi Kuressaares ja Orissaares. Bussi võisid külastada kõik, hoolimata vanusest. Kuressaares käis diabeedibussis rohkem just naisi, mehi oli vähem. Just äsja bussist välja astunud Astrid Paju Kuressaarest ütles, et tema jäi väga rahule. “Süda on nii rahul, et kõik korras on,” sõnas Paju.

Malle Häng Kuressaarest tõdes, et üldiselt oli ka tema veresuhkur normis. “Muidugi soovitati kehale veidi rohkem vunki ehk siis füüsilist tegevust anda ja toitumist jälgida,” lausus ta.

Silvi Lipu Kuressaarest muheles, et muidu ikka öeldakse, et siit on haige ja sealt on haige, ja et sul on ealised muutused. “Aga siin öeldi, et kõik on korras. Ometi üks koht, kus öeldakse, et kõik korras,” naeris ta, lisades, et kindlapeale tuleb ta ka järgmine kord tervist kontrollima, kui selline võimalus on.

Ulvi Tammer-Jäätes sõnas, et juhuvaliku põhimõttel on diabeedibussi peatuskohtadeks valitud enamasti väikesed maakohad. “Me tahame leida neid inimesi, kellel on selline varjatud suhkruhaigus, kellel ei ole veel väga suuri kaebusi ja kes tohtri juurde ei jõua. Aga kui see võimalus on kohapeale toodud, siis nad tulevad ja kasutavad juhust,” selgitas Ulvi Tammer-Jäätes.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 452 korda, sh täna 1)