Sõiduki rehve ja tulesid laskis kontrollida sadakond saarlast (2)

Sõiduki rehve ja tulesid laskis kontrollida sadakond saarlast

IDEAALSES KORRAS AUTO: Tiit Lember kontrollis üle järjekordse sõiduauto. Kontrollimisel hoidsid silma peal autoga kohale tulnud Voldemar ja Kaido ning maanteeameti liiklusregistri Kuressaare büroo peaspetsialist Heiki Raudsepp. Foto: Sander Ilvest

Maanteeameti kampaania, mille käigus sai eile Roonimäe tanklas sõiduki rehve ja tulesid tasuta kontrollida, osutus nii populaarseks, et autosid veeres kontrollide eest läbi kui tootmisliinilt.

Eile keskpäevaks, kui kampaania algusest oli möödas napp tund, oli oma sõiduriista tulesid ja rehve lasknud Saare Kütuse tanklas kontrollida juba 31 autoomanikku. Kella neljaks, mil esimese kampaaniapäeva otsad kokku tõmmati, oli oma sõidukit lasknud kontrollida 103 saarlast.

Maanteeameti poolt kontrollimisel osalenud liiklusregistri Kuressaare büroo peaspetsialist Heiki Raudsepp nentis, et selline tulemus on igati kiiduväärt, kuna näitab, et saarlased hoolivad oma sõidukite korrasolekust. “Saarlased on kohusetundlikud. Oma kümmekond autot oli juba enne seda kohal, kui kontrollimist alustasime,” kinnitas Raudsepp.

Rohkem muret tuledega

Kohale tulnud sõiduautodel mingeid eriti tõsiseid vigu ei leitud. Põhiline probleem oli Heiki Raudsepa sõnul tuledega. “Peamine viga oli, et tuled olid liiga maha reguleeritud, aga esines ka laternate erinevat kõrgust,” märkis ta. Rehvide osas võis kontrollis käinud autodega rahule jääda.

“Rehvid olid korras,” kinnitas Heiki Raudsepp. “Paar sellist sõidukit siiski oli, millel rehvid olid natuke ülemäära palju kulunud,” möönis ta, lisades naljaga pooleks, et neil juhtidel lubasid nad siiski ära sõita – otse garaaži.

Tiit Lember Tesman Auto AS-ist, kes samuti tanklas autosid kontrollis ja vajadusel tulesid reguleeris, oli Heiki Raudsepaga päri. Ka tema täheldas, et väga suuri probleeme ta sõidukitel ei avastanud.

“Minu auto on ideaalses korras, alati!” kinnitas Saarte Häälele Kaido, kes tulede ja rehvide kontrolli värskelt läbinuna end tanklast südamerahuga minekule asutas.

Saab veel kontrollida

Liiklusregistri Kuressaare büroo peaspetsialist oli seda meelt, et säärased juhid oma sõiduriista kampaania käigus kontrollida ei lasegi, kes teavad, et nende autol kõik asjad päris nõuetekohaselt korras pole.

Kõnealune kampaania sai Heiki Raudsepa sõnul korraldatud selleks, et võiks sügistalvisele sõiduperioodile ohutult vastu minna. “Ilmaolud ju muutuvad ja teeolud muutuvad, lisaks on pime,” tõdes ta, lisades, et seepärast ongi kampaania põhirõhk rehvidel ja tuledel.

Kokkuvõtvalt võib Raudsepa sõnul öelda, et umbes pooled esimesel kampaaniapäeval kontrollis käinud sõidukeist olid korras või väikeste puudustega.

Kellel ei olnud võimalik eilse päeva jooksul tulesid ja rehve kontrollida lasta, saab seda tasuta teha veel 20. oktoobrini. Siis aga mitte enam Roonimäe tanklas, vaid Kihelkonna maanteel asuvas Tesman Autos.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 467 korda, sh täna 1)