Repliik: Eesti tervishoiutöötajate streigist

Nädal aega on arstid streikinud ja nüüd on streik juba laienenud. Aga kas leitakse lahendus, millega streik lõpeb? Minu arvates on arstide nõudmised küll põhjendatud, aga mida arvavad teised ühiskonnas? Igal juhul on arstide palk päris niru, kui neile põhitöö eest makstakse alla 2000 euro. Tervishoiutöötajate palk on üldse niru.

Sellepärast arstid ja õed lähevadki siit välismaale tööle kohe, kui neil see võimalus on. Aga kas seda peaks piirama? Minu arvates oleks see võimalik, aga piirangu peaks ruttu kehtima panema. Selleks peaks siin olema nõudlus, et kohe pärast litsentsi saamist peaks töötama siin, kodumaal, minimaalselt viis aastat.

Leian samuti, et arstide palka pole võimalik tõsta varem, kui ka tulumaks kõrgemaks tõstetakse. Tulumaks peaks olema astmeline, kuna väikese sissetuleku korral pole võimalik tulumaksu tõsta.

Minu arvates on arstide ja teiste tervishoiutöötajate palgatõusu nõudmine põhjendatud. Kui midagi ette ei võeta, jooksevad nad välismaale tööle.

Rauno Jokiniemi
Soome Vabariigi kodanik

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 145 korda, sh täna 1)